Sider

onsdag 14. september 2011

Laksetartar med potetvafler og sur-søt saus

Jeg kjøper Maison Mat og Vin magasinet, og finner mye inspirasjon til både nye retter og spennende nye viner. I dag har jeg testet ut en ny forrett, og med en blank 10`er i karakter, blir dette forretten jeg neste gang vil servere når vi har middagsgjester.

Maison Mat og Vin hadde også denne gang en spennende reportasje om vinbloggeren Gunnar Skoglund, som har bloggen HUSETS VIN. I reportasjen står det at han reiser gjerne langt og lenge for å få gode vinopplevelser, og deler gjerne sine erfaringer med oss.

Retten jeg har laget i dag er nemlig med tanke på hans anbefaling av Chardonnay vinen
Stag`s Leap Karia Chardonnay 2008.
Se innlegget hans HER.

Denne flotte vinen var ikke å få tak i på vinpololet, men de skulle undersøke og se om de kunne klare  å skaffe den til meg. Planen min var nemlig å servere gemalen ny forrett og ny spennende vin. Jeg har enda ikke røpet bestillingen av denne Chardonnayen, så det blir en overraskelse.

Men forretten er testet og den var GOD!


Du behøver:
(8 stk/personer)

400 g salmalaks
2 tomater
2 vårløk
1 1/2 ss olivenolje
salt og pepper

Flå tomatene og del dem i to. Skrap ut kjernene og skjær dem i bitte små terniner.
Skjær salmalaksen og vårløken også i bitte små terninger.
Bland laks, tomater og vårløk. Rør inn olje og smak til med salt og pepper.
Sett blandingen kaldt mens du lager potetvaflene.

Potetvafler

400 g store poteter
1 løk finhakket
2 egg
0,75 dl kremfløte
salt og pepper

Skrell og riv potetene. Klem ut så mye væske som mulig.
Rør sammen poteter, løk, egg og fløte, smak til med salt og pepper.
Stek potetene i vaffeljernet. Det kan være nødvendig å bruke litt
smør på de første vaflene. Du kan evt. også steke tykke pletter i en grillpanne.

Sur-søt saus

0,75 dl kremfløte
saft av 1/2 sitron
salt og pepper

Visp fløten til sausen og smak den til med sitronsaft, salt og pepper.

Anrett først potetvaffel, deretter en god ts av sausen oppå vaffelen og til slutt et par ss lakseguff på toppen. Pynt med ønsket frisk krydder. Jeg har bruk frisk basilikum.


Forretten er enkel og lage, og kan lages på forhånd og settes kaldt.
Den er rik på smak og jeg gleder meg til å prøve den sammen med
Chardonnay fra Napa Valley.

Takk til Gunnar for spennende vintips!
Ta gjerne en titt inn på hans blogg HUSETS VIN.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...