Sider

søndag 27. januar 2013

Epledessert med yoghurt - En sunn avslutning




Dag 7 i "Sunn uke" avsluttes med en deilig sunn epledessert med yoghurt.

Desserten dekker 10% av dagsbehovet for kostfiber, metter godt og gjør underverker for fordøyelsen, samtidig som den inneholder store mengder kalsium for skjelettet.

1 stor porsjon eller to små:
- 2 dl ren eplejuice
- 2 dl matyoghurt
- 1 ts sukker
- frøene av 1 vanliljestang
- 1 syrlig eple
- 2 gelatinplater
- litt sitronsaft

Bløt gelatin i kaldt vann 5 min. Skrap ut frøene i vaniljestangen og bland sammen med matyoghurt og sukker i en bolle. Løs gelatinen opp i vannbad og bland halvparten i matyoghurten, rør godt sammen. Resten av gelatinen heller du i eplejuicen. Varm gjerne eplejuicen litt opp på forhånd slik at gelatinen ikke klumper seg når du heller den i.

Fordel yoghurten i to glass, og sett kjølig i 30 min. Eplejuicen settes også kjølig. Etter en halvtime fordeler du eplejuicen som nå er begynt å stivne over matyoghurten i glassene. La det stå ytterligere et par timer i kjøleskapet.

Rett før servering skjærer du opp eplet i biter og dynker med litt sitronsaft slik at eplebitene ikke blir brune og flekkete. Legg eplebitene på toppen og server.


-

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...