Sider

mandag 28. januar 2013

Grillet kylling med asperges


Det er ikke bare om sommeren man kan nyte grillmat. Innvister i en god grillpanne, da har du muligheten for smaken av grillmat året rundt!

Når du tilbereder kylling på en grillpanne beholder den saften og blir fantastisk mør og fin. Det hjelper også om du romtemperer kjøttet en halvtime på kjøkkenbenken før steking uansett om det skal stekes på vanlig panne eller i en grillpanne.

I dag viser jeg en mager og næringsrik rett hvor aspargersen er stekt på pannen sammen med sjalottløk, salt, pepper og olje. Det gir en ekstra god smak på apspargesen og passer ypperlig sammen med grillet kylling.

I tilleg til alle kostfibrene har denne retten også et høyt innhold av mettende proteiner. Samtidig får du masse antioksidanter i form av betakaroten, E-vitaminer og C-vitaminer.

4 personer:

- 4 stk kyllingfilèt
- 400 g grønn asparges
- 400 g hvit asparges
(ønskes ikke hvit asperges, bruker du dobbelt mengde grønn)
- 1 sjalottløk
- 1 ss olje til steking av asparges
- litt sitronsaft
- en liten bunt frisk dill
- salt og nykvernet pepper

Krydre kyllingen med f.eks. barbeque krydder, eller bare salt og pepper. Stek den i en grillpanne ca. 5 min på hver side eller til den er gjennomstekt, avhengig av størrelse.

Rens og knekk av de grove endene på aspargesen. Skjær apspargesen i ca 4 cm lange biter. Del eventuelt de hvite på langs viss de er veldig tykke. (Jeg har brukt hvit asparges fra glass da jeg ikke fikk tak i friske. De egner seg ikke til steking, men legges på pannen etter at varmen er skrudd av). 

Skrell og hakk sjalottløk i små biter, og fres den i en stor gryte eller dyp panne sammen med apspargesen i olje. Krydre med salt og pepper. Slå av varmen etter 5 minutter. Drypp over litt sitronsaft og vend inn med litt frisk dill.

Server med grove speltbaguetter, eller annet grovt brød.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...