Sider

onsdag 19. september 2012

Hjemmelaget makrell i tomat

Viss du er så heldig å få makrell på kroken når du er ute på fisketur, er det ikke bare fiskemiddag denne omegarike fisken kan by på. Denne nydelige oppskriften på makrell i tomat var en fantastisk god overraskelse. Oppskriften har jeg funnet hos godeste PludreHanne som byr på mange godsaker både av det leselige og spiselige.

 
Filet av 5 makrell
4 finhakket løk (både gul og rød kan brukes)
3 dl tomatpure
2,4 dl olivenolje
2 dl 7% eddik
2,3 dl sukker
2-3 ss grovt hakket frisk dill
litt nykvernet sort pepper
 

Kok makrellen i salt og pepper. Del opp fisken i småstykker og bland sammen med den hakkede løken. Smak på fisken, kjennes den saltfattig ut kan du godt krydre med litt ekstra salt og pepper. Det skal være litt bit i fisken.
 

Bland olje, eddik, tomatpure, sukker og dill og rør godt så alt blander seg. Smak til med litt nykvernet pepper.
 

Hell tomatblandingen over makrellen og bland godt sammen.
La den stå og god gjøre seg i kjøleskapet natten over så smakene får satt seg.
Makrellen kan også doseres og fryses ned, dog ikke lenger enn 3 mnd.
 



 
Smaker fantastisk godt!!

8 kommentarer:

  1. WOW! Ser jo bare sååå godt ut!! Elsker bloggen din med så mye spennende oppskrifter:)
    Heleneklem

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Helene, så kjekt å høre!:))
      God klem tilbake

      Slett
  2. Takk for denne oppskrifta, dette har jeg faktisk tenkt på og hørt om;)
    Er ikke noen makrellnyter, men på brødskivapå denne måten, nydelig!

    SvarSlett
  3. Bare hyggelig å dele noe så sundt godt, du kan glede deg!:)

    SvarSlett
  4. Hei:) holder på å prøve oppskriften nå, smakte på tomatsausen, men synes den smakte veldig mye eddik, har jeg gjort noe feil eller? Blir det bedre når fisken kommer oppi?

    SvarSlett
  5. Denne skriver jeg opp, kjempespennende, tusen takk :)

    SvarSlett
  6. Lenge tenkt på og kunne lage hjemmelaget makrell i tomat det er noe jeg alltid har vært svært glad i, så denne oppskriften skal prøves. Ser aldeles nydelig ut. Tusen takk. klem fra Mona

    SvarSlett
  7. Denne oppskriften er helt ubrukelig. Al for mye av både eddik og sukker. Det blir helt feil balanse. Jeg laget en porsjon av fire makreller og lot den stå natta over i kjøleskapet. Den viste seg dessverre å være helt uspiselig sur. Denne oppskrifta må karakteriseres som "helbom". Det var synd å ødelegge så mange gode og kostbare råvarer.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...