Sider

onsdag 23. januar 2013

Omelett med spinat - Sunn start i en Sunn uke


Dag 3 i Sunn uke. Dagens innlegg er en sunn frokost spekket med gode næringstoffer som kroppen din har bruk for.

Her får du masse antioksidanter i form av selen. Og ernæringskonsulent Martin Kreutzer sier også at denne retten gir deg både E-vitamin og C-vitamin. Samtidig dekker retten hele dagsbehovet for folat og gir deg store mengder jern og kalsium.

Som kjent er spinat rik på jern, men tas best opp i kroppen dersom man samtidig spiser mat som inneholder C-vitaminer. Så her er det bare å spise med god samvittighet og nyte tanken om at du tilfører kroppen masse nyttige næringstoffer.

1 person:
- 3 egg
- 1 ss vann
- 200 g spinat, bruk gjerne mer
- 6 cherrytomater
- 1 ts olivenolje
- salt og nykvernet pepper

Skill eggeplomme og hvite hver for seg. Tilsett 1 ss vann, litt salt og pepper i eggeplommen og rør sammen. Pisk eggehviten stiv og skjær den inn i eggeplommen.

Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til høy varme. Hell røren over i pannen og  stek på høy temperatur de første 5 sekund, skru deretter litt ned og legg på lokk. La nå massen stå og bli gjennomvarmet. Dette tar ca 6-8 minutter.I mellomtiden vasker du spinaten og skjærer cherrytomatene i biter.

Når omeletten er ferdig legger du den over på en tallerken med stekesiden opp. Legg så spinaten på stekeplaten og surr dem litt på ettervarmen, inntil de begynner å krølle seg.

Legg spinat og tomat på omeletten og dryss over litt salt og nykvernet pepper.
Spis en skive rugbrød eller annet grovt brød sammen med omeletten.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...