Sider

lørdag 29. oktober 2011

Tartar til forrett - eller som hovedmåltid

Tartar er noe jeg begynte å spise mens vi bodde i Danmark (1998-2001).
Der eksisterer fremdeles små slakterforretninger i byene,
og man kunne svippe innom på vei hjem og får ny-raspet
indrefilèt med seg hjem til tartar lunsj.

Dessverre tilbys ikke det her i Sandnes/Stavanger området,
noe som forundrer meg..
Her må man kjøpe indrefilèten selv og raspe.
Jeg har ikke utstyr til å raspe selv, men bruker Helgø Matsenter
sin biffdeig som egner seg ypperlig til tartar.




Du behøver:
2 personer

1/2 kg biffdeig
6-8 eggeplommer (vi liker den saftig og bløt)
1 hakket løk
1 glass kapers (frivillig)
salt og pepper

Denne oppskriften er beregnet på et fullverdig måltid, men kan doseres
i små doser og serveres som forrett til 4 personer.

Bland kjøttdeigen godt sammen med eggeplommene, halvparten av løken,
halvparten av kapersglasset og smak til med salt og pepper.
Noen liker veldig mye løk og kapers i, andre ikke.
Dosser på tallerken og pynt med en eggeplomme på toppen, og server litt kapers og
 løk ved siden av sammen med ferskt brød. 

Super godt og en innertier hos oss!


Bon apetite!

2 kommentarer:

  1. Hm... jeg har smakt tartar en gang før,og det var ikke noe for meg..Men smak og behag:)

    SvarSlett
  2. Åååå!!! Du også liker tartar!! Jeg DIGGER det!! Kan også si at litt sylteagurk ved siden av også smaker helt fortreffelig:-) Deilig matblogg du har her da! Det er første (men ikke siste) gang jeg titter innom her!!! STOR klem fra meg til deg!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...