Sider

lørdag 12. mai 2012

En delikatesse av Couscouse og tigerreker

Stadig på jakt etter nye uprøvte retter ble jeg anbefalt å prøve couscouse. Etter å ha søkt på nettet og lest flere oppskrifter fant jeg endelig frem til min helt egen sammensetning. Dette ble en smaksopplevelse uten like, og helt klart en rett jeg vil bruke mye i fremtiden.

Couscous er gryn fremstilt av semule av durumhvete, og er et hovednæringsmiddel i Nordafrika. Navnet stammer fra arabisk kuskusi og er av berbisk opprinnelse.
Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel. Retten lages ved at disse grynene trekkes i kokende vann, gjerne tilsatt forskjellige krydder og servert med annet tilbehør. De rundt 1 mm store grynene er fremstilt på en slik måte at de har en god lagreevne og er svært lette å tilberede.
Couscous er også en betegnelse på en hel rett, nasjonalretten i Marokko, Tunisia og Algerie.Du behøver:
(4 porsjoner)

4 dl fullkorns couscouse
4 dl hønsebuljong kraft
1/4 kopp olivenolje
1 ts salt
1 ts cayennepepper

Bland 4 dl fullkorns couscouse sammen med salt, cayennepepper og olivenolje. Bruk en gaffel og jobb inn fuktigheten i alle couscous kornene. Når couscousen ser ut som "bløt sand" er den ferdig blandet. Legg på lokk eller folie mens du forbereder grønnsakene.


Grønnsaker
1 sjalottløk, finhakket
2 hvitløk, finhakket
1 pk cherry tomater, delt i to
4 vårløk, delt i 3-4 cm stykker
1/2 squash, skjært i terninger
2 ss finhakket frisk oregano
1/2 kopp olivenolje

Varm olivenoljen i wokpannen og surr sjalottløk og hvitløk et par minutter. Tilsett resten av ingrediensene (bortsett fra oregano) og stek på sterk varme til de får en blank og gylden overflate (3-4 min).
Hell grønnsakene over i couscousen og bruk en gaffen til å arbeide grønnsakene godt inn i couscousen. Bland inn finhakket oregano og tilsett varm hønsebuljon og rør forsiktig om et par ganger. Legg på folie eller lokk, og la stå å trekke i 5-6 min.

Mens couscousen trekker, steker du  500g  renskede tigerrekene som følgende:

Smelt 2 ss smør på pannen. Tilsett 1 ss grovhakket pepper, 1 ss soyasaus, 1/2 dl vann og 1 ss brunt sukker. Stek tigerrekene i sausen 2-3 minutter inntil de har skiftet til lys rosa farge. Bland så tigerrekene inn i couscousen og server.
Så enkelt, og så godt!


Hos LW magazine denne uken, tipser jeg om Buffè retter
til 17. mai bordet. Se innlegg HER.


2 kommentarer:

  1. Mmm..dette så godt ut:)
    Håper du har en fin start på ny uke:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Fantastisk godt og fristende det så ut. Smakte sikkert kjempegodt.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...