Sider

fredag 10. august 2012

Dansk hakkebøff i særklasse

Det er deilig å være norsk i Danmark, i allefall når man blir servert en ekte dansk hakkebøff i særklasse. Hemmeligheten bak en saftig og god hakkebøff er god kjøttdeig, og alt det gode tilbehøret.

Her har jeg laget hakkebøff av biffdeig som inneholder kun 5% fett, og servert med syltede agurker, rødbeter, løk og kapers på en seng av spinatblader.


Til 4 personer trenger du:

ca 800 gr biffdeig, evnt. karbonadeig eller kjøttdeig
1 løk
Syltede agurker
Rødbeter
Kapers
Spinatblader
Salt
Pepper
Hvitløkspulver
Basilikum

Del opp biffdeigen i like store stykker og form dem som en ball i hånden.
Bruk deretter en gaffel til å trykke dem flate og runde, ca 2-3 cm tykkelse.
Krydre dem med salt, pepper, hvitløkspulver og basilikum. (Danskene bruker normalt bare salt og pepper, men vi liker å pifte bøffene opp med litt ekstra krydder)


La bøffene ligge på kjøkkenbenken mens du skjærer opp løken i ringer og steker dem på pannen i noen miutter inntil du får en myk og fin konsistens. Bruk gjerne litt sukkerkulør.


Når løken er ferdig stekt steker du hakkebøffene i pannen med rester av løkskyen og har i litt ekstra olje eller smør. Pass på at pannen er god og varm når bøffene legges på. Etter 1 minutt vender du bøffene og steker 1 min før du skrur ned varmen litt og ettersteker ca 4 min på hver side. Bøffen kan godt være litt rød i midten om ønskelig.

Server hakkebøff og løk på en seng av spinatblader sammen med syltede agurker, rødbeter, kapers og med grovt brød eller hjemmelaget potetmos til.



Man kan godt spise dansk i Norge!




1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...