Sider

fredag 10. august 2012

Dansk hakkebøff i særklasse

Det er deilig å være norsk i Danmark, i allefall når man blir servert en ekte dansk hakkebøff i særklasse. Hemmeligheten bak en saftig og god hakkebøff er god kjøttdeig, og alt det gode tilbehøret.

Her har jeg laget hakkebøff av biffdeig som inneholder kun 5% fett, og servert med syltede agurker, rødbeter, løk og kapers på en seng av spinatblader.


Til 4 personer trenger du:

ca 800 gr biffdeig, evnt. karbonadeig eller kjøttdeig
1 løk
Syltede agurker
Rødbeter
Kapers
Spinatblader
Salt
Pepper
Hvitløkspulver
Basilikum

Del opp biffdeigen i like store stykker og form dem som en ball i hånden.
Bruk deretter en gaffel til å trykke dem flate og runde, ca 2-3 cm tykkelse.
Krydre dem med salt, pepper, hvitløkspulver og basilikum. (Danskene bruker normalt bare salt og pepper, men vi liker å pifte bøffene opp med litt ekstra krydder)


La bøffene ligge på kjøkkenbenken mens du skjærer opp løken i ringer og steker dem på pannen i noen miutter inntil du får en myk og fin konsistens. Bruk gjerne litt sukkerkulør.


Når løken er ferdig stekt steker du hakkebøffene i pannen med rester av løkskyen og har i litt ekstra olje eller smør. Pass på at pannen er god og varm når bøffene legges på. Etter 1 minutt vender du bøffene og steker 1 min før du skrur ned varmen litt og ettersteker ca 4 min på hver side. Bøffen kan godt være litt rød i midten om ønskelig.

Server hakkebøff og løk på en seng av spinatblader sammen med syltede agurker, rødbeter, kapers og med grovt brød eller hjemmelaget potetmos til.Man kan godt spise dansk i Norge!
1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...