Sider

lørdag 18. august 2012

Landkylling på en grønnsakseng

Kylling er vel noe man aldri blir lei av. Spesielt når man bruker Stange landkylling som er spekket med godt og saftig mørt kjøtt. Kyllingen er av Ross rasen og blir alet opp under strenge krav til kvalitetssikring. Årsaken til at de er dobbel så store og møre som vanlig kylling, er foret og vekstvilkårene. Kyllingene har god plass å vokse på og ernæres på naturlig veg vet, mais og havre. Det tar kyllingen ca 51 dager på å nå slaktealderen, altså dobbel så lang tid som andre kyllinger. Her er det med andre ord ikke snakk om å bruke kunstig veksthormoner, men naturlige vekstvilkår og god næringskilde.

Landkyllingen kan tilberedes på mange måter. Her viser jeg en enkel og veldig smakfull oppskrift som passer de fleste.


Til 4 porsjoner trenger du:

1 stk landkylling (ca. 1500 g)
4 ss smør
finrevet skall av 1 stk. vasket sitron
4 ss frisk hakket rosmarin
1 ts salt
1/2 ts kvernet pepper


Til grønnsaksenga trenger du:

ca, 10 stk. mandelpotet eller partypoteter
3 stk gulrot
1 stk sellerirot
1 stk fennikel
2 stk rødløk
salt og pepper

Still stekeovnen på 180 grader mens du smelter smøret i en kaserolle og blander i sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen med smøret og legg den i en ildfast form.

Skjær opp alle grønnsaker i mellomstore biter og legg rundt kyllingen i formen.
Krydre med litt salt og pepper.

En kylling skal i utgangspunktet stekes en halvtime pr. kg. Temperaturen bør aldri være høy da kyllingen lett kan bli tørrstekt.  Stikk en kniv inn mellom låret til kyllingen, renner det klar saft ut er den ferdig. La kyllingen hvile 10 min. før du skjærer den opp. Grønnsakene må gjerne fortsette stekingen mens kyllingen hviler.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...