Sider

mandag 10. september 2012

Fiskesuppe med krabbe

Endelig er krabbesesongen her igjen og vi kan nyte taskekrabben spekket med kjøttfulle opplevelser i lang tid fremover. Det er nemlig når august går over i september krabbene er på sitt beste, og det varer i lang tid fremover. Det er med andre ord på tide å nyte disse frodige og saftige skalldyrene, enten det kun er med fersk loff, majones og litt sitron, eller som her i en deilig fiskesuppe.


1 l fiskekraft (se egen oppskrift eller bruk fiskebuljong)
2 1/2 dl hvitvin
5 dl kremfløte
kjøtt av 4 store krabbeklør
1 gulrot, i tynne strimler
1 persillerot, i tynne strimler
1 purre, kun det hvite
 
Kok fiskekraft, hvitvin og fløte inn til ca 12 dl, eller til den får g>
Kok opp grønnsaksstrimlene i lettsaltet vann og la dem renne godt av seg (kokes kun et par minutter), og vend dem i urteoljen.
 
Urteoljen
 
1 dl mild olivenolje
1 knvisodd salt
3 ss hakkede urter,
f.eks. persille, dill, timian, oregango.
 
Blend urtene sammen med olivenolje. Urteolje passer til mye forskjellig og holder seg godtolder seg godt ider seg godt i kjøleskapet viss det oppholdes tett.
 
 
Fiskekraft
(tekst sakset fra Maison Mat & Vin)
 
God fiskekraft kokes på hoder og ben fra fersk fisk. All slags fisk kan brukes, men brukes fet fisk som makrell og laks, er det godt å blande med avskjær fra hvit fisk. Start med å frese hakket løk i olje. Den skal ikke bli brun. Tilsett fiskeavskjæret og hell på vann så det dekkes godt. Ha gjerne i et glass hvitvin. Legg i en gulrot, en liten skalk knollselleri og et par persillestilker. Den som har krabbeskall eller skall av reker, lal av reker, lar dette koke med. Kok opp, skum godt av og la krdt av og la kraften småkoke i ca. 40 min. Skum ofte for å få klar kraft. Sil en eventuelt inn for krafigere smak. Fiskekraft n da er det lurt å koke den kraftig inn så den ikke tar for mye plass i fryseren. Den kan da spes ut med vann til saus eller suppe.
 
 
 
 


2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...