Sider

torsdag 6. september 2012

Philadelphia ostekake med sjokolade

En enkel og rask kake å lage i hverdagen når man venter besøk. Deilig på smak og med fristendes friske bær til pynt. Denne kaken er laget på Philadelphia sine oster, både orginal og freia. En spennende ny variant med sjokoladesmak i ostekremen. En positiv overraskelse!

 
 
140 g havrekjeks, knust
30 g Philadelphia Original, smeltet
400 g Philidelphia Freia
250 g creme fraiche
8 g gelantin, oppløst i 60 ml varmt vann
Friske bær til pynt
 
Knus kjeksen og bland med den smeltede kremosten. Press kjeksblandingen ned i en kakeform med avtakbar bunn ikledd bakepapir. 
 
Visp Philadelphia Freia sammen med creme fraiche til du får en jevn blanding. Legg gelantinplatene i kaldt vann noen minutter. Press ut vannet og løs opp i 60 ml varmt vann og bland inn i ostekremen. Hell blandingen over kakebunnen og avkjøl.
 
Når osten er klar og stiv etter ca. 2-3 timer i kjøleskapet, pynter du kaken med friske bær eller annet om ønskelig. 
 
 
 

4 kommentarer:

  1. Den så nydelig ut, ikke hørt om Phil.Freia, men denne fikk jeg lyst til å prøve;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den kan du trygt prøve, var kjempe god. Neste gang jeg lager den vil jeg ha oppi litt daimkuler i ostekremen, tror det blir ekstra godt. Freia var også nytt for meg, smaker godt:)

      Slett
  2. Så deilig denne kaken så ut- kult bildet :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Elin! Den var god også, og veldig enkel å lage:)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...