Sider

tirsdag 2. oktober 2012

Saftige fiskekaker av hyse og seiJeg har lenge hatt planer om å lage hjemmelaget fiskekaker, og i dag hadde butikken fått inn både fersk sei og hyse, så det var bare å sette i gang. Jeg valgte å lage en stor porsjon slik at jeg kan fryse ned en middag til senere.


Noen velger å lage fiskekaker av kun hyse eller kun sei. Jeg ble anbefalt å blande disse to fiskene men å bruke mest av hysen og bare litt av seien. Blandingen min var på 80% hyse og 20% sei, noe som ble særdeles vellykket etter vår smak.

Det var overraskende enkelt å lage og jeg brukte heller ikke langt tid. Er du vant til å spe ut kjøttdeigen når du lager en rett med kjøttdeig..? Ja da kan du sammeligne arbeidstiden med det.

Til en stor porsjon på ca 22 fiskekaker:

- 800 g hyse
- 200 g sei
- 3 egg
- 3 ts potetmel
- 2-3 ts salt
- 2 knivsodd pepper
- 1 gul løk, hakket
- 2 ss gressløk, hakket
- 100 g smeltet smør

 Smelt smøret på pannen og surr løken på middels varme i 5-7 minutter inntil løken blir myk og fin. Sett pannen til sides og avkjøl noe. Når smøret er noe avkjølt tilsettes gressløk. Hell blandingen over på en tallerken og avkjøl helt.

Sørg for at alle store ben er fjernet på fisken. Skjær fiskefiletene i mindre stykker og tilsett litt og litt av fisken i kjøkkenmaskinen. Pass på at fisken er kald og god når du starter arbeidet. Tilsett så ett og ett egg om gangen.

Når alt er blendet og blitt til mos helles fiskemassen over i en bolle. Tilsett salt, pepper og potetmel. Arbeid dette godt inn i deigen. Når smør og løk er avkjølt blandes dette godt inn i fiskedeigen. Dette vil gi god fuktighet til fiskekakene når du steker de, og løken er nå blitt søt og mild på smaken og setter ekstra god smak på fiskekakene.

Form fiskekakene med en skje (som en rund ball) og legg på pannen som er forvarmet med litt olje. Klapp fiskekaken flate, til ca 2cm tykkelse og stek 3 min. på hver side.

Server med deilige rotfrukter, kokte poteter og hjemmelaget brun saus. En ekte god og norsk middag i hverdagen.

Håper du tar deg tid til å prøve ut disse fiskekakene. De er fantastiske på smak og har en lekker konsistens. Topp er det at de også kan fryses ned til senere bruk!

Gladmat i hverdagen og litt til...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...