Sider

lørdag 9. juli 2011

Lammeskank med kantareller...

Da kan jeg legge inn mitt første innlegg på ny testet oppskrift.

Lammeskanker med kantareller og mandelpotetmos


4 porsjoner:

4 stk. lammeskanker
4 ss hvetemel
1 ts malt koriander
1 ts malt merian
1 ts tørket oregano
1 ss hakket frisk rosmarin
1 stk rød chili
3 stk gulrot
5 stk stangselleri
1/2 stk sellerirot
2 stk løk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1 l vann
4 ss margarin
100 g kantareller

Slik gjør du:

1. Start med å blande sammen koriander, merian, oregano, rosmarin og chili. La skankene ligge i sammen med krydderet i en time og trekke smak.

2. Ha mel på skankene og varm 4 ss smør i en kjele. Brun skankene og tilsett grønnsakene kuttet i terninger. Ha i tomatene. Fyll på vann. La det hele småkoke i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.

Mandelpotetmos

400 g mandelpotet
1 1/2 dl matfløte
50 g meierismør
1 ss hakket frisk kjørvel
1 ss hakket frisk timian
t ts finhakket rød paprika
1 ts salt
1 ts pepper

Slik gjør du:

3. Skrell og kok potetene i vann. Når de er ferdige slås vannet av. Tilsett fløten, kjørvel, timian og paprika. Mos det hele og rør det til en jevn masse. Tilsett smøret og juster hvis det trengs. Det er stivelsen i potetene som avgjør om du nå har en suppe eller en fast mos. Smak til med salt og pepper og vent på skankene. Når kjøttet løsner fra beiner er skankene ferdige og du trenger kun å smake til med salt og pepper.

4. Stek kantarellene ved siden av. Anrettes på tallerken ved å legge mos på bunnen av tallerken med skank oppå. Øs opp av den gode kraften og grønnsakene og ha på. Kantarellene legges på til sist som topping.


Vin tips

Min mann valgte en Fransk "MERCURY 1er CRU" fra 1999.



8 kommentarer:

  1. Så godt det så ut, og gratulerer med ny blogg :))

    Klem fra Kari

    SvarSlett
  2. Takk Kari, så kjekt å høre!:))
    God klem tilbake

    SvarSlett
  3. Så spennende med ny blogg!
    Gratulerer!
    Det gleder meg =}

    Klem

    SvarSlett
  4. Dette så godt ut!
    Gleder meg til fortsettelsen :)
    Klem fra Linda

    SvarSlett
  5. Dette så godt ut og flott beskrivelse til oppksriftene. Kjekt også med anbefaling av vin til rettene. Gleder meg til å følge denne bloggen, men får ikke lagt meg til som følger... Ha en fortsatt fin søndag!

    SvarSlett
  6. Gratulerer med ny blogg Anne Karin! Prøvde også nå å legge meg til som følger, men det funka ikke.. :-( Prøver igjen senere altså!! KLEM!
    Ann-Kristin

    SvarSlett
  7. Så hyggelig at dere liken bloggen, nå ble jeg glad!:)) Vet ikke helt hva som er galt med "følger" funksjonen.. Men håper det ordner seg. Jeg tror det er mulig å legge seg som følger på siøverste linje på bloggen til venstre, der det står FØLG, DEL osv.
    Gleder meg til dette prosjektet. Er i gang med ny oppskrift i dag også, det er jo søndag og fri!:)
    Klem

    SvarSlett
  8. Dette så godt ut :))
    Jeg fikk ikke lagt deg på blogglista mi..så mye tull med blogger....prøver igjen senere!!!!
    Litt spent på vintips også jeg.
    Klem klem:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...