Sider

søndag 10. juli 2011

Svinefilet innbakt i spekeskinke..

I dag har jeg testet ut enda en oppskrift fra Matprat.no:

Svinefilet innbakt i spekeskinke,
Ratatouille og
Mandelpotetmos


4 porsjoner:

800 g indrefilet av svin
1 ts peppermiks
2 stilk frisk salvie
6 skiver spekeskinke

Slik gjør du:

1. Legg spekeskinkeskiver ved siden av hverandre med litt overlapping, gjerne på et matpapir.
2. Legg på svinefileten, dryss over peppermix og salvie.
3.Rull tett sammen. Spekeskinken kleber seg godt til fileten, og surring med hyssing er unødvendig.
4. Stekes på 125 grader til steketermometeret viser 70 grader.
(Kan også grilles i 15-20 min på grillen)

Ratatouille

4 porsjoner:

2 ss olje
2 båter hvitløk
1 stk grønn squash
2 stk rød paprika
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1 boks hermetiske grovhakkede tomater
1 ss finhakket friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
1 stk kjøttbuljongterning

Slik gjør du:

1. Rens og del løken i båter, paprika og squash i litt store biter. Finhakk hvitløken.
2. Ha i litt olje i en kjele og tilsett hvitløken. La den surre litt før du tilsetter grønnsakene. La alt surre litt før du heller over de hermetiske tomatene og buljongterningen. Rør forsiktig av og til mens retten småtputrer i ca. 15 min.
3. Smak ratatouillen til med urtekrydder, salt og pepper.

Da jeg hadde en del mandelpoteter igjen fra i går, laget jeg samme Mandelpotetmos som oppskriften fra i går, se HER.


Konklusjon:

Retten er enkel å lage og krever heller ikke lang tid. En riktig god søndagsmiddag som fikk karakter 8 av 10 mulige her i huset. Grunnen til trekk var at mandelpotetmosen dessverre var litt for kald ved serveringen.

Bon apetite

5 kommentarer:

  1. dette så nydelig ut, bare må prøves :))
    kjempefin blogg dette , med masse gode tips og inspirasjon :)
    klem Gro

    SvarSlett
  2. Så fin blogg dette var! Lurt å separere ut oppskrifter fra din vanlige blogg. Jeg gleder meg til å se hva du lager. Likte også godt inspirasjonsfilmen din! Klem Mette

    SvarSlett
  3. NAM! Så godt ut. Noe tull med blogger, så får ikke lagt meg til som følger her foreløpig. Men har deg jo på den andre bloggen, så får bare prøve senere.

    SvarSlett
  4. mmm..dette så godt ut:) Så gøy at du har begynt med mat og vin blogg..Mat tips er alltid kjekt:)
    Klem

    SvarSlett
  5. Nam! Enda en god matrett.
    Veldig greit at du gir karakter og forteller litt om ca hvor lang tid det tar og hvor lett/vanskelig det er :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...