Sider

fredag 16. september 2011

Maki

Maki er i grunnen veldig enkelt å lage, og man behøver ikke rase rundt i forskjellige butikker for å finne de forskjellige ingrediensene. Et godt tips er å alltid ha f.eks. crabsticks liggende i fryseren, de egner seg nemlig ypperlig til Maki.

Jeg har til enhver tid både sushi ris, tørket tang, også kaldt nori-ark, riseddik og crabsticks i hus. Og når jeg nå hadde liggendes en stykke frisk salmalaks etter laksetartaren igjen, var ikke valget for fredagskosen vanskelig, da ble det nemlig deilige Maki.Du behøver:

(3-4 personer)

500 g suhsi ris
1 pk Crabsticks
Evnt. frisk Salmalaks og tunfisk om ønskelig
Avocado
Agurk
Rullebrett


Vineddik

1 dl vineddik
4 dl vann
55 g sukker
18 g salt

Slik gjør du:

Skyll risen flere ganger i kaldt vann. Vannet skal helst være helt klar i fargen før du koker den. På den måten får du en flott hvit farge på risen. Jeg bruker riskoker, men koker du risen i gryte skal den koke ca. 20 min.

Bland ingrediensene til riseddiken og varm over platen til salt og sukker er oppløst. Legg risen over i en flat form og fordel nesten hele riseddiken over risen. Bland forsiktig og spre risen utover for å avkjøle den.

Pakk rullebrettet inn i plastfolie, da slipper du at at risen klistrer seg fast i brettet og det er mye lettere å jobbe med.

Legg nori-aket (tørket tang) ovenpå rullebladet og dekk med 1 cm tykt lag med ris. La et par cm rundt kantene på tangen være fri for ris. Legg på ønsket fisk/crabstiks skjært i fingertykke lange stykker langs med riskanten. Legg så enten avokade eller agurk skåret i fingertykke lange stykker ved siden av fisken. Bruk brettet til å rulle sammen til en pølse. Fest kantene ved å fukte dem ved vann og hold litt på makirullen så kantene fester seg godt sammen.
Skjær rullen opp i passe ønskede tykke størrelser. Det er en fordel å ikke lage dem for store/tykke.

For en "live" demonstrasjon, se videoen nedenfor.


Server med Wasabi og soyasaus, og gjerne et sett med spisepinner.
Du vil få en artig og smakfull opplevelse!

Alle ingredienser (bortsett fra fersk fisk) får du i asiatiske butikker.

Bon apetite1 kommentar:

  1. Nam, nam sushi er så fantastisk. Har laget California rolls selv og E.L.S.K.E.R. det. Men kan bare komme med et tips til ingrediensene. Det er mange "vanlige" matbutikker som også har riseddik, sushiris og nori-ark. Selv Rema 1000 har det. Dette gjør det jo litt enklere for oss som ikke har "Asia-butikker" i nærheten. :-) Nå skal jeg jammen gå inn og se på de andre oppskriftene dine også. Kanskje jeg får litt tips til hva jeg kan ha til middag i dag. :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...