Tenk å være så heldig å "dumpe" over friske østers når man er
på vei hjem fra en handletur og bare popper innom matbutikken for å
hente med seg fløte og andre små ting man glemte dagen før..
Det var nemlig det jeg gjorde i dag. Menyen for lørdagskvelden var
forutbestemt, og skulle opprinnelig være lammelår med fløtegratinerte poteter. Men jeg ville vært gal om jeg gikk forbi østersen!
Kveldens meny ble derfor:
Forrett:
Østers
Hovedrett:
Kremet blåskjellsuppe
Dessert:
Ost: Chevre sot og Rambol valnøtt
Forrett
Til forretten serverte jeg i kveld en deilig frisk Petit-Chablis
"DOMAIN PIERRE DE PRÈHY"
årgang 2010.
Koster 149,- på vinmonopolet
Kremet blåskjellsuppe
Dette var en fantastisk opplevelse. Spicy og lang god ettersmak.
Som å spise på restaurant!
Du behøver:
(2 personer)
1 kg blåskjell
200 g torskefilet
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1-2 ts knust chili
3 dl vann
3 dl hvitvin
3 dl fløte
Kok opp vin og vann og tilsett hakket løk, hvitløk og chili sammen med blåskjellene.
Kok til blåskjellene åpner seg.
Rensk 2/3 av blåskjellene og legg i en foodprocessor. Hell væsken over blåskjellene i foodprocessoren og kjør til jevn masse.
Hell tilbake i kaserollen og tilsett 3 dl fløte og kok i 20 min.
I mellomtiden trekker du torskefilèten i noen minutter for seg.
Tilsett resten av blåskjellene og torskefilèten i småbiter og la koke med de siste 2 minutter.
Ønsker du en enda mer fyldig suppe, kan hvite bønner tilsettes.
Dette hadde ikke jeg med denne gang.
Vintips
Jeg brukte en god frisk Petit-Chablis i suppen og serverte derfor dette også til både østers og suppe.
"DOMAINE PIERRE DE PRÈHY"
Petit-Chablis
2010
Koster 149,- på vinmonopolet
Til osten serverte jeg en deilig spansk Rioja, Faustino VII.
En fullkommen lørdagsrett for oss, og kanskje dere!
Bon apetite
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar