Sider

torsdag 10. november 2011

Konfektkake - en sikker vinner!

Konfektkaken har blitt en favoritt ikke bare hos oss, men også blant venner og familie. Den passer til alle slags anledninger og gjør alltid like stor suksess!




MANDELBUNN
9 eggehviter
300 gr melis
300 gr mandler

Stivpisk eggehviter og sukker, vend forsiktig inn mandlene. Ha bakepapir i en stor langpanne, hell i røren. Stekes på 160 grader nederst i ovnen i ca 30 min.

GUL KREM
9 eggeplommer
2 dl fløte
250 gr sukker
2 ts vaniljesukker
300 gr bremykt

Smelt alt i en gryte, bortsett fra smøret og kok opp.
OBS: MÅ koke litt, ellers renner det av kaken. Ta gryten av platen og avkjøles litt før du rører inn 300 gr bremykt. Avkjøl. Kremen has oppå kaken og den settes i kjøleskapet.

FIRKLØVERKREM
200 gr firkløver
1 kopp sukker
1 kopp fløte
100 gr smør

Dette smeltes og røres sammen. Avkjøles litt og has oppå den gule kremen.

Kaken kan evt. deles i to og du kan fryse den ene delen til en annen anledning.

Kaken pyntes med 1/3 dl kremfølte til halve kaken, 2 kremfløter dersom du skal bruke hele kaken. Pyntes med frukt, f.eks. kiwi, druer, jordbær, blåbær el. bjørnebær.





3 kommentarer:

  1. Ååå, den er sikkert knallgod !
    Og med alt det med frukt og bær på toppen er den sikkert kjempesunn ;)HA HA...

    SvarSlett
  2. Oi oi oi.det så ut som en kake som er helt meg... Spørs om ikke jeg må prøve den, hvis jeg tørr...Er stygt redd for at jeg kommer til å spise ALT for mye:)
    Håper du har en fin dag.
    Klem

    SvarSlett
  3. å den så supergod ut! skal absolutt prøves:) er en sjikkelig sucker for marengskake, og fikk en i bryllup for litt siden med sjokoladekrem i og.. ser for meg dette blir noe i samme duren?
    hilsen fra fru usken:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...