Konfektkaken har blitt en favoritt ikke bare hos oss, men også blant venner og familie. Den passer til alle slags anledninger og gjør alltid like stor suksess!
MANDELBUNN
9 eggehviter
300 gr melis
300 gr mandler
Stivpisk eggehviter og sukker, vend forsiktig inn mandlene. Ha bakepapir i en stor langpanne, hell i røren. Stekes på 160 grader nederst i ovnen i ca 30 min.
GUL KREM
9 eggeplommer
2 dl fløte
250 gr sukker
2 ts vaniljesukker
300 gr bremykt
Smelt alt i en gryte, bortsett fra smøret og kok opp.
OBS: MÅ koke litt, ellers renner det av kaken. Ta gryten av platen og avkjøles litt før du rører inn 300 gr bremykt. Avkjøl. Kremen has oppå kaken og den settes i kjøleskapet.
FIRKLØVERKREM
200 gr firkløver
1 kopp sukker
1 kopp fløte
100 gr smør
Dette smeltes og røres sammen. Avkjøles litt og has oppå den gule kremen.
Kaken kan evt. deles i to og du kan fryse den ene delen til en annen anledning.
Kaken pyntes med 1/3 dl kremfølte til halve kaken, 2 kremfløter dersom du skal bruke hele kaken. Pyntes med frukt, f.eks. kiwi, druer, jordbær, blåbær el. bjørnebær.
Ååå, den er sikkert knallgod !
SvarSlettOg med alt det med frukt og bær på toppen er den sikkert kjempesunn ;)HA HA...
Oi oi oi.det så ut som en kake som er helt meg... Spørs om ikke jeg må prøve den, hvis jeg tørr...Er stygt redd for at jeg kommer til å spise ALT for mye:)
SvarSlettHåper du har en fin dag.
Klem
å den så supergod ut! skal absolutt prøves:) er en sjikkelig sucker for marengskake, og fikk en i bryllup for litt siden med sjokoladekrem i og.. ser for meg dette blir noe i samme duren?
SvarSletthilsen fra fru usken:)