Sider

fredag 6. januar 2012

Marinerte kyllingbryst med sesamfrø og avocadosaus...



(bildet er lånt fra matprat.no)

Denne retten passer ypperlig til et tapas bord, men også som egen rett
servert med f.eks. stekte båtpoteter.

4 personer:

4 stk kyllingfilet
5 hvitløksbåter finhakket
5 stk sjalottløk finhakket
ts korianderfrø
ts spisskummenfrø
saft av 1/2 stk sitron
stk hakket rød chili
 3 ss olivenolje
 3 ss sesamfrø


La trespydene ligge i vann i 30 minutter.

 Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle.

Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer.

Tre kyllingstrimlene på spyd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Server med avokadodressing eller basilikumsaus.

Avocadodressing:

stk avocado



 3 dl yoghurt naturell
1 ⅓ dl lettrømme
båt revet hvitløk
saft av 1/2 stk sitron

Del avokadoene og ta ut steinene. Skrap ut kjøttet og ha det i en hurtigmikser.

Tilsett yoghurt, lettrømme og hvitløk. Kjør blandingen til alt er godt blandet.

Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.

Vi hadde tapasbord på nyttårsaften, og denne retten var ekstra populær.
Da kyllingfilètene ble marinert, ble kjøttet mørt og veldig smakfullt.
Anbefales på det varmeste.

 

4 kommentarer:

  1. Dette så veldig godt ut:)) Fikk lyst på tapas jeg nå, så noterer meg denne retten og tar den med på neste tapas party:)

    SvarSlett
  2. Perfekt bilde- super fristende!

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...