Sider

søndag 5. februar 2012

Tournedos..
Hvem kan vel feile med "Tournedos..?"
 Selv den mest "uerfarne" kan overarske
sin kjære med en fristendes Tournedos.
 Det kreves bare en god indrefilèt og litt bacon..
Se her:

Du behøver:
(2 personer)

4-500 g hel indrefilèt av okse,  
2-4 skiver bacon
salt og pepper
margarin til steking

Poteter
6 store poteter
salt og pepper
margarin

Tilbehør:
Sukkererter
Perletomater
Sjampinjong
Løk

Rødvinssaus:
3 ss margarin
 1 stk sjalottløk
1 båthvitløk
2 ss hvetemel
 3 dl kjøttkraft eller buljong
3 ½ dlrødvin
1 ts salt
½ ts tørket timian
¼ ts pepper
2 ts ripsgelé
2 ss usaltet meierismør

Slik gjør du:
Vask og skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver på ca. 2 mm. Smelt margarinet i en kjele. Vend i potetskivene, krydre med salt og pepper. Legg potetskivene lagvis i små ildfaste porsjonsformer, eller i en litt større form. Sett så formen(e) i en form med vann, og bak i ovnen på 180 grader i ca. 1 time, til potetene er møre gjennom. Når potetene er ferdige, tas de ut av ovnen og snues ut av formen. Anrett på tallerken med kjøttet og grønnsakene.


Lag rødvinsausen mens potetene står i ovnen:
Lag sausen ved å finhakke løk og hvitløk og frese det i margarin til det blir blankt og mykt uten at det blir farge. Dryss på mel og spe med kraft og vin. Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter. Sil sausen. Kok opp og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn smøret, da blir sausen blank. (Det bør nevnes at oppskriften på denne sausen er av stor mengde, og kan godt halveres for 2 personer.)

Tilbehør:

Stek først løk på stekepannen,  deretter sjampinjong skjært i 4 biter, på stekepannen til den har fått en fin og gyllen og farve. Legg på en tallerken, og dekke med folie.

Smelt 50 g margarin i en gryte. Hell sukkerterter og perletomater i gryten og dryss på 1 ts salt og litt pepper og bland godt. La grønnsakene "steke" i noen få minutter, mens tournedos stekene steker på pannen for siste gang.

Stek Tournedos slik:

Indrefileten skjæres i fine biffer på ca. 200 gram. Rundt hver biff legger du en (eller to) skiver bacon, alt etter størrelse. Fest gjerne disse med en tannpirker (uten fluor) eller lignende. Krydre med salt og pepper. Stek biffene i panne, med olje og margarin, først i ca 2 minutter på den ene siden, to minutter på den andre siden. La biffene hvile noen minutter, før du tar dem over på svak varme igjen, i et par minutter til på hver side, før du igjen hviler dem før servering.
.


Jeg valgte denne gang den franske vinen Cahors fra Cahors området, med blanding av 90% melbec og 10% av merlot druen fra 2009. Vinen har en dyp rød farge og smaker av frukt.
Den smakte overraskende godt og fås til en forholdsvis billig penge på polet, 114,-.

VINNERE AV GIVEAWAYEN ble trukket 1. februar og vil bli
annonsert i morgen!


 

1 kommentar:

  1. Mmm..dette så helt nydelig ut.. Takk for at du deler oppskrift:)
    Håper dere har en fin søndag:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...