Siden poteten kom til Norge rundt midten av 1700 tallet, har den hatt stor betydning i norsk husholdning. Størstedelen av poteten består av vann, men de inneholder også karbohydrater, protein og mineral, som jern, kalsium og kalium. De meste av de nyttige næringsstoffene sitter i skallet. Rotfrukten inneholder også flere vitaminer som B- og C-vitamin.
Poteten er de siste årene blitt mye omdiskutert. Men som med alt annet snakker vi om måtehold. Kokte og bakte poteter er selvsagt sunnere enn friterte, og derfor tillater jeg meg å friste med bakte poteter fylt med kylling, rømme, paprika og vårløk.
Du behøver:
(2 personer)
2 stk bakepotet
400 g kylling fra lår eller bryst
4 ss seterrømme
1/2 rød paprika
4 ss vårløk
Salt og pepper
Stek potetene på 230 grader i ca 1 time. Stikk en kniv i poteten for å kjenne at den er gjennomstekt.
Fjern skinnet fra kyllinglåret og skjær kylling, paprika og vårløk i biter.
Fyll poteten med ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Her er det bare å sette fantasien i sving og tilsette akkurat det man måtte ønske. For eksempel kan man bruke kryddersmør og bacon i tillegg, alt etter hvor mange kalorier man ønsker å få i seg.
Av: Anne Karin Ternowitz
Dette må prøves Anne Karin, så aldeles nydelig ut :)))
SvarSlettser utrolig godt ut:) må nok prøves en dag:) ser ut som du har mye spennende mat her inne:) er ny i bloggverden så kommer nok til og kikke en del etter ny mat og lage:) alltid kjekt og bli inspirert av andre:)
SvarSlettKom tilfeldigvis innom bloggen din. Her var det utrolig mye god mat på jeg si. Imponert ! Legger meg til som følger, bare synd jeg går på lavkarbo ellers skulle jeg testet ut mange oppskrifter her :)
SvarSlettVelkommen skal dere være! Plutselig kommer det et innslag med lavkarbo også, Matin:)
SvarSlettAnne Karin
Mmm..dette så utrolig godt ut, Anne Karin.. Lenge siden vi har hatt baktpotet nå,så det ,må jeg få gjort noe med:)
SvarSlettHa en fiiin tirsdag:)
Klem