Sider

tirsdag 6. mars 2012

Grove rundstykker med gresskarfrø og linfrø

Hva er vel mer fristendes enn nystekte rundstykker, enten det er til frokost, lunsj, kvelds eller suppe.

For å gjøre rundstykkene litt sunnere, har jeg brukt grovt mel av hvete og rug (grovbakst), og tilsatt både gresskarfrø, linfrø og valnøtter. Deigen er luftig og fin, og egner seg godt til frysing.



Du behøver:

1 kg grovbakst
1 dl linfrø
2 dl gresskarfrø
200 g grovhakket valnøtter
2 ts salt
1 pk tørrgjær
10-12 dl lunkent vann
2 ss matolje

Hold igjen ca 2 dl av grovbakst melet, og bland alt det tørre, inlusiv frø og nøtter sammen. Tilsett lunkent vann og rør godt i 5 min. Røren skal på dette tidspunkt være løs. Rør inn siste rest av melet og bland godt. La røren stå på kjøkkenbenken og heve 1 time.

Bruk en ske og legg som rundstykker på et bakepapirkledt stekebrett. Du får 16-20 rundstykker ut av deigen.

Stekes på 225 grader i 15-20 minutter på midterste rille.



Av: Anne Karin Ternowitz



2 kommentarer:

  1. Disse så både gode og sunne ut:) Skulle ønske jeg var flinkere med gjærbakst nå..

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...