Dens frodige farge er alltid et yndet syn for øyet, og er både frisk å spise og dekorativ på bordet. I dag vil jeg friste med et litt annerledes rekemåltid hvor agurken har hovedfokus.
Start med å servere en nydelig kald og frisk agurksuppe.
Du behøver
(6 porsjoner)
3 agurker
3 ss matyoghurt
3 ss olivenolje
en stor kvast frisk dill
salt og pepper
ferske reker
Skrell halparten av agurkene. Del alle agurkene i store biter
og fjern kjernene i midten. Legg agurkbitene på et fat.
Strø 1 ss salt over og la dem ligge i ca. 1 time før overflødig væske
helles av. Kjør agurkene sammen med yoghurt og olje i en blender,
eller bruk en stavmikser. Smak til med pepper. Vent med å salte,
da det sitter litt igjen på agurkene. Serveres kald! Gjerne i glass,
sammen med pillede, ferske reker og dill som pynt.
Klassisk agurkrand
1 1/2 agurk
1/2 gul løk, finhakket
1 ts fersk estragon, finhakket
1 håndfull bladpersille, finhakket
1 ts salt
saften av en 1/2 sitron
2 1/2 dl kal hønsebuljong
8 gelantinplater
Beregn 1/2 kg reker pr. person
Vask og skrell agurkene. Skjær dem i biter på ca. 1 x 1 cm. Bland løken
i en bolle med agurk, finhakket estragon, bladpersille, salt og saften
av en halv sitron.
Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5-7 minutter. Slå av vannet og press
ut vannet av platene. Smelt gelantinplatene i en bolle over vannbad, og
avkjøl dem noe før de røres ut i den kalde buljongen. Hell gelantin-
blandingen over agurken og urtene i en ønsket form, og sett i
kjøleskapet natten over. Server med ferske reker og urtesaus.
Urtesaus
150 g majones
3 ss rømme
1/2 - 1 ss Dijon-sennep
ca. 1 dl dill og bladpersille, grovhakket
Rør sammen majones, rømme og sennep. Bland inn grovhakket dill og persille.
La dressingen stå i noen timer så smakene setter seg.
Vintips
Chardonnay Laroche 2010, fra sør Frankrike er en frisk og fruktig hvitvin med lett sødme,
og passer utmerket til denne retten.
Mmm..dette så godt ut,Anne Karin:)
SvarSlettHåper du har en fin start på ny uke:)
Klem