Sider

søndag 25. mars 2012

Frisk agurksuppe med reker og klassisk agurkrand


Tenk at denne grønnsaken, (botanisk sett en frukt) som hovedsakelig består av 96-97% vann, kan tilberedes på så mangen måter. Energiinnholdet er svært lav, men inneholder dog små mengder C-vitamin.

Dens frodige farge er alltid et yndet syn for øyet, og er både frisk å spise og dekorativ på bordet. I dag vil jeg friste med et litt annerledes rekemåltid hvor agurken har hovedfokus.

Start med å servere en nydelig kald og frisk agurksuppe.





Du behøver
(6 porsjoner)

3 agurker
3 ss matyoghurt
3 ss olivenolje
en stor kvast frisk dill
salt og pepper
ferske reker

Skrell halparten av agurkene. Del alle agurkene i store biter
og fjern kjernene i midten. Legg agurkbitene på et fat.
Strø 1 ss salt over og la dem ligge i ca. 1 time før overflødig væske
helles av. Kjør agurkene sammen med yoghurt og olje i en blender,
eller bruk en stavmikser. Smak til med pepper. Vent med å salte,
da det sitter litt igjen på agurkene. Serveres kald! Gjerne i glass,
sammen med pillede, ferske reker og dill som pynt.

Klassisk agurkrand

1 1/2 agurk
1/2 gul løk, finhakket
1 ts fersk estragon, finhakket
1 håndfull bladpersille, finhakket
1 ts salt
saften av en 1/2 sitron
2 1/2 dl kal hønsebuljong
8 gelantinplater
Beregn 1/2 kg reker pr. person

Vask og skrell agurkene. Skjær dem i biter på ca. 1 x 1 cm. Bland løken
i en bolle med agurk, finhakket estragon, bladpersille, salt og saften
av en halv sitron.

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5-7 minutter. Slå av vannet og press
ut vannet av platene. Smelt gelantinplatene i en bolle over vannbad, og
avkjøl dem noe før de røres ut i den kalde buljongen. Hell gelantin-
blandingen over agurken og urtene i en ønsket form, og sett i
kjøleskapet natten over. Server med ferske reker og urtesaus.

Urtesaus

150 g majones
3 ss rømme
1/2 - 1 ss Dijon-sennep
ca. 1 dl dill og bladpersille, grovhakket

Rør sammen majones, rømme og sennep. Bland inn grovhakket dill og persille.
La dressingen stå i noen timer så smakene setter seg.

Vintips

Chardonnay Laroche 2010, fra sør Frankrike er en frisk og fruktig hvitvin med lett sødme,  
og passer utmerket til denne retten.

1 kommentar:

  1. Mmm..dette så godt ut,Anne Karin:)
    Håper du har en fin start på ny uke:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...