Sider

onsdag 21. mars 2012

Brokkolipanne



Bønner og linser er viktige proteinkilder og står i en særstilling blant grønnsakene. Belgfrukter er super mat med blant annet protein, kostfiber, antioksidanter og jern.

Hvorfor ikke bruke bønner og linser i en salat og få et fullverdig, mettende og sund rett. Lag gjerne dobbel porsjon da den står seg fint i kjøleskapet et par dager.

Du behøver:
(2 personer)

1 dl sjalottløk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 bunt brokkoli i små buketter
1/2 dl tørre bønner som ligger i vann natten over og kokes møre
1/2 dl tørre linser som kokes 20 min
3-4 ss hakkede friske urter
Smak til med salt og pepper.

Stek sjalottløken myk i litt olje i en stor stekepanne. Ha i hvitløk og brokkoli pluss litt mer olje og la det surre og småsteke noen minutter til brokkolien begynner å bli mør.
 Tilsett kokte bønner og linser og stek et par minutter til.
 Bland inn hakkede urter til slutt.
Spre over noen dråper limesaft og god olivenolje, litt røkt flaket havsalt og kvernpepper

Lag gjerne litt ekstra, da retten holder seg godt i kjøleskapet et par dager.

Server med grovt brød, eller rett og slett i sin enkelthet.

1 kommentar:

  1. Det så godt ut:) Men spørs om jeg får gutta mine til å spise linser og bønner.. Kanskje jegmå prøve?!
    Nydelig header du har nå..
    God helg til deg og dine.
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...