På denne ellers så solfylte og flotte vårdagen, valge jeg i dag å lage en litt utradisjonel søndagsmiddag. Nemlig en påskepai med kylling pålegg, brokkoli, sjampinjong, hvitløk, og purre. Hvorfor den blir kalt påskepai, vet jeg ikke..
Pai er enkelt å lage, og man kan i grunnen bruke det man har i kjøleskapet. For meg er alltid brokkoli et must, og det samme er sjampinjongen. Med en pai kan man nesten aldri misslykkes..
Dette behøver du:
1 pakke kylling pålegg naturell
8 sjampinjonger
1 bukett brokkoli
1/4 purreløk
1 1/2 hvitløk
4 egg
2,5 dl melk
Paibunn:
100 g smør
140 g hvetemel
ca. 2 ss vann
Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile i kjøleskapet, mens du koker brokkoli og lager klar de andre ingrediensene.
Kok brokkoli og del opp i små buketter sammen med forhåndsstekt og oppkuttet sjampinjong, og fordel på paibunnen.
Skjær kylling pålegget i strimler og fordet utover bunnen.
Skjær purreløk i ringer og hvitløk i små biter og dryss over.
visp 4 egg sammen med melken og dryss på litt salt og pepper.
Hell røren over paien og dryss litt revet ost på toppen.
Stekes midt i ovnen på 35-40 min på 200 grader
Server gjerne med en salat ved siden av.
Påskepaien er ypperlig til å pakke med som niste pakke på fjellet!
Mmm..dette så godt ut:) Skal prøves i påsken:)
SvarSlettHåper du har en fin start på ny uke:)
Klem