Sider

søndag 29. april 2012

Karamellpudding

Etter hvert som man prøver seg frem i denne spennende kulinariske verden, er det som om intet ferdigkjøpt er godt nok lenger. Når man først er begynt  å lage maten fra bunnen av, kjennes smaksforskjellen bedre og bedre, og det blir færre og færre ferdigkjøpte produkter å finne i husholdningen. Slik er det også med denne deilige karamellpuddingen. Har du først laget den en gang, kjøper du den aldri mer på butikken. Prøv selv!



Du behøver:

2 dl sukker til karamell
6 dl melk
3 dl kremfløte
5 ss sukker
8 st kegg
1 stk vaniljestang eller vaniljesukker


Smelt 2 dl sukker i en kjele mens du rører godt til tyktflytende karamell. Pass på så det ikke brenner seg. Hell det over i en brødform (ca. 1,5 l).

Snitt opp vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet med en kniv. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestangen + innholdet i den. Avkjøl.

Pisk eggene lett sammen og tilsett den avkjølte melkeblandingen mens du rører godt.

Sil blandingen opp i brødformen. Sett formen i en dyp langpanne og hell i vann opp til 1/3 i langpannen, stek den i ovn på 120 °C, ca. 2 timer til karamellpuddingen er stiv. Avkjøl

Server med pisket krem og karamellsaus. Pynt karamellpuddingen med sesongens bær eller frukt.





5 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...