Sider

torsdag 7. juni 2012

Blomkål med ostesaus, frisk vårløk, spekemat og nypoteter

Blomkål er mager kost, med et høyt innhold av vitaminer og mineraler. Den er mettende og fiberrik.
Spekemat bruker man året rundt, men er spesielt godt rundt juletider og om sommeren. Her en en deilig kombinasjon hvor blomkål, vårløk og nypotet står i fokus.



Du behøver:
(4 personer)

2 stk. blomkål
1 finhakket løk
2 ss hvetemel
2 ss usaltet smør
6 dl helmelk
4 ss revet ost
salt og pepper
1 bunt vårløk, finhakket
400 g assortert spekemat
600 g nypoteter





Blomkålhodene kokes hele i lettsaltet vann til de er møre. Blomkålen smaker best hvis den har en litt sprø kjerne. Smør og løk freses lett sammen til løken blir blank. Rør så inn melet og spe gradvis med melken til det begynner å tykne. Vend så inn osten og la den få smelte helt. Smak til med salt og pepper. Slå sausen over blomkålen. Serveres sammen med nykokte nypoteter og spekemat.

4 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...