Sider

onsdag 6. juni 2012

Honningmelon med spekeskinke på spyd

En enklere forrett finnes ikke. Blanding av honningmelon og spekeskinke gir en utfyllende god smak og passer så og si til alle anledinger. Server denne forretten på spyd og pynt tallerken med litt pesto og la festen begynne.



Du behøver:

1 honningmelon
Spekeskinke
pesto

Vask honningmelonen og del den i båter. Fjern frøene og skallet og porsjoner 2 båter pr. person. Tre på 3 stk. spekeskinker per spyd og stikk spydet ned i melonen.
Pynt med litt pesto på tallerken.



Honningmelon er en av de mest kjente sukkermelonene vi importerer til Norge. Formen kan variere noe fra rund til oval og skallet er gult og glatt med langsgående furer. Fruktkjøttet er mer grønnaktig i de runde variantene og mer kremaktig gulhvitt i de ovale. I motsetning til de fleste andre sukkermeloner kan honningmelon fortsette modning og smaksutvikling etter høstning. Dette betyr at den kan høstes noe tidligere og dermed oppnå lengre holdbarhet. Smaken er mild og aromatisk. Likevel er smaken mildere i honningmelon enn hos andre melonsorter som galiamelonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...