Sider

søndag 10. juni 2012

Dronning Maud dessert

Denne festdesserten ble kreert til Dronning Maud og Kong Haakons besøk i Haugesund på deres kroningsferd i 1906. Derfor kalles den også av mange for Haugesundsdessert.        



Du behøver:
(4-6 personer)

4 egg
4 ss sukker
4 gelantinplater
4 dl kremfløte
1/2 dl portvin (kan sløyfes)
1 mørk kokesjokolade

Visp eggedosis av eggeplommer og sukker - og krem av fløten.
Gelantin legges i kaldt vann ca 10 min, klem av vannet og smelt over svak varme før den røres inn i fløtekremen. Rør så portvinen inn i kremen og bland fløytekrem + eggedosis.
Sjokoladen grovrives.
Fyll så puddingen lagvis med sjokolade i serveringsbolle, start med pudding og avslutt med sjokolade på toppen. La stå kjølig.

 


6 kommentarer:

  1. Denne desserten fristet veldig:))
    Takk for oppskriften, må nok prøves:))
    Fortsatt god helg til deg:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Velbekommen, Kari. Det er en deilig dessert som er veldig enkel å lage, så den må du helt klart prøve:-)

      Slett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Når æ har i den smelta gelatin i kremen så blir d klompete, litt ekkelt når man spis desserten å finn masse gelatinklompa:( noen forslag t ka æ kan gjøre for å unngå klumper eller ka æ evt. Gjør feil? Æ brukte ikke portvin i desserten...

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei,
      Ja det hørtes ikke så appetittelig ut.. Jeg laget denne selv til nyttårsaften og har ikke opplevd å få klumper i. Det er viktig å røre den smeltede gelatinen inn mens den enda er varm. Det skal ikke ha noe å si om du bruker portvin eller ei i røren. Du kan eventuelt prøve gelatinpulver og se om det blir bedre. Håper du får det til, for dette er en riktig god dessert. Lykke til:)

      Slett
  4. Mvh Ruth, som gjærne vil lage en perfekt dessert uten klumper :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...