Sider

mandag 4. juni 2012

Gratinert tagliatelle med blåmuggost og spinat

Denne pastaretten er utrolig rik og fylldig på smak. Cherrytomatene som er spekket med C-vitaminer hjelper kroppen din til å oppta jern fra spinaten. Spinat er nemlig rik på jern,  men jernet er ikke av hem-typen samtidig som spinat inneholder oksalsyrer som gjør det vanskeligere for kroppen å oppta jernet. For å få i seg så mye jern som mulig fra spinaten bør man samtidig spise noe som er ekstra rikt på vitamin C, ettersom c-vitaminer hjelper kroppen å oppta jern.



Du behøver:
2 porsjoner

4 bunter tagliatelle
ca 200 g fersk spinat (kan også bruke frossen)
1/2 dl fløte
100 blåmuggost
1/2 beger creme fraiche
nykvernet pepper, eventuelt litt salt


Tomatsalat:

Cherrytomater, delt i to
Olivenolje
Basilikumblader
maldonsalt

Kok tagliatelle som anvist på pakken og la den renne av seg i en sil.

Kok opp matfløten og ha i blåmuggosten. Rør til den er smeltet. Ta av varmen og tilsett creme fraiche og rør godt sammen. Smak til med pepper, eventuelt litt salt.

Legg spinat i bunnen av en ildfast form. Legg tagliatelle over spinaten og hell sausen over.

Gratiner på 225 grader i 15 min på midterste rille i ovnen.

Del tomatene i to og legg i en liten skål sammen men noen blader frisk basilikum. Hell over litt olivenolje og strø over med litt maldonsalt.

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...