Sider

mandag 27. august 2012

Kyllingfilet på en seng av linser og rucola salat.

Det er ingen tvil om at linser er sundt og er spekket med proteiner. Proteiner gir god metthetsfølelse samtidig som det ikke øker blodsukkeret. Mange vil gjerne si at linser er kjedelig på smaken, men det behøver de ikke å være. Med spennende krydder fra østen og andre tilsetninger, blir linsene løftet til et helt annet nivå.Til 4 porsjoner trenger du:
 
4 stk. kyllingfilet
Salt og nykvernet pepper
Smør eller olje til steking.
 
Linse og rucolaseng
 
4 ss olivenolje
1 stk løk
1 stk hvitløksfedd
1 ts Garam masala (indisk krydderblanding)
1 ts Karri
1 ts chili
3 stk hel kardemomme
250 g grønne linser
5 dl vann
2 stk tomat
1 pakke rucola
1 stk sitron, saften
Salt og nykvernet pepper
 
Finhakk løken og fres den i litt olje/smør til den blir blank. Tilsett hakket hvitløk og krydder og rør sammen. Ha i vann og linser og la det småkoke i 20-25 min. til linsene er møre. Rør av og til.
 
Krydre kyllingfileten med salt og nykvernet pepper og stek 3-4 minutter på hver side. Legg kyllingen til side for å hvile mens du tilbereder resten.
 
 
Skjær et kryss i toppen på tomatene. Dynk tomatene noen sekuner ned i en kokende gryte med vann, til skinnet begynner å løsne. Ta opp tomaten og legg den over i en skål med iskaldt vann. Nå vil du se at det er enkelt å flå av skinnet. Flå skinnet og skjær tomatene opp i terninger. Vend tomatene inn i linsene og smak til med sitronsaft, salt og nykvernet pepper.
 
Anrett rucola salat på bunnen av fatet/tallerken og server kyllingfileten på en seng av linser. Server gjerne et godt brød til ved siden av.
 
 

2 kommentarer:

 1. Så flott Linda, dere er gode! Litt karakterstyrke sammen med sunn fornuft gir ofte gode resultater, bra jobba! Ja linser er faktisk veldig godt, det har vi også oppdaget. Har en god linsesalat med fetaost som også er lavkarborett, den kommer snart på bloggen. Og selvtakk for mange fine inspirasjoner inne hos deg!:))

  SvarSlett
 2. Du å du så mye nydelig å fristanes å se :)
  Huff ja nu e det lenge sia æ har både "vist" mæ og sett innom dæ å :)
  Så koselig at du la igjen en hilsen - har jo helt glemt å lagt nybloggen i lista mi ( ser det ut som , men nu e det gjort :))

  Håpe alt står bra til med dokker alle!

  Klæm Trine

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...