Sider

søndag 26. august 2012

Sunn frokostblanding

Det er ingen tvil om at en sunn start på dagen gir både kropp og hjerne energi til å ta fatt på arbeidsoppgavene man nå skal i gjennom i løpet av dagen. I gjennomsnitt bør man få i seg ca 85 gr fullkorn hver dag. Visste du at et høyt fiberinntak også senker risikoen for å dø av luftveissykdommer som lungebetennelse og kronisk bronkitt. Det viser i allefall en amerikansk undersøkelse.

 
4 dl store havregryn
1 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarkjerner
0,5 dl linfrø
0,5 dl sesamfrø
2 dl blandede nøtter
 
Bland alt det tørre godt sammen.
 
1 ss brunt sukker
2ss rapsolje
2 ss flytende honning
2 ss vann
 
Bland dette godt sammen og hell over kornblandingen. Arbeid vesken godt inn slik at alle korn har sugd til seg litt fuktighet. Hell blandingen over på en stekeplate og spre dem godt ut. Rist kornene på 170 grader ca. 20 min midt i stekeovnen. Hvert 5 minutt vender du på kornene slik at de ikke blir brent. Avkjøl og hell over i en beholder.
 
Denne kornblandingen passer godt sammen med melk, tyrkisk og gresk yogurth. Tørket frukt er også en smakfull og god tilsetning i frokostblandingen, men bør oppbevares for seg selv. 
 
 
Start hverdagen med gladmat!
 
 
 


6 kommentarer:

 1. Takk for herlig oppskrift..dette skal jeg også klare:))

  SvarSlett
 2. Bra blogg, Anne Karin!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett!

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [@] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Magne!

   Tusen takk! Stas å få være på VG Nett:)

   Slett
 3. Nammmm, denne er bare kjempe god:-)
  Jeg brukte apelsinjuice i steden for vann.
  Krukker står på kjøkkenbenken, er jeg litt snack syk så tar jeg litt av den.

  Klem Gry :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra Gry! Har hørt fra andre også at de bruker juice istedet for vann. Nå har jeg nettop laget en ukes rasjon igjen, men når det er spist opp skal jeg også prøve med juice:))

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...