Sider

mandag 20. august 2012

Rustikk bondesalat med tomat og mozzarella

En deilig salat inspirert av det italienske kjøkken. Spis den som en selvstendig rett eller som tilbehør til grillmat eller kylling. En salat i flotte farger!



2 små rødløk
30 små coctail- eller perletomater
2 kuler frisk mozzarella
4 ss olivenolje
12 sorte oliven
1 potte frisk basillikum
1 ts grovt salt, f.eks maldon

Ønsker du å spise salaten som en selvstendig rett, kan du f.eks. lage brødcroutoner og legge til.

Skrell rødløken og hakk dem grovt. Skjær tomatene i halve, og skjær mozzarellaost i terninger. Anrett grønnsaker og mozzarella på et fat, dryss med grovt salt og drypp på olivenolje. La salaten trekke 10 min. Fordel oliven og masse av frisk basilikum over salaten, og server straks.
Server gjerne et godt brød til, som f.eks foccacia. Se oppskrift på foccacia HER.




2 kommentarer:

  1. I forgot how good this salad is, Anne. I make one similar to this and I think this might be supper tonight! We have fresh tomato and basil in summer! I love your picture :)
    Dawn

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you very much! I love this salad too:) I have just started growing my own cherry tomato and spice plants in a litle greenhouse we built this summer:)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...