Sider

tirsdag 21. august 2012

Blåbærscones

Nybakte varme scones med blåbær er perfekte til en stille ettermiddagsstund med en god kopp te eller kaffe. Denne oppskriften er bare en av mange jeg har plukket med meg hjem fra ferien i Danmark i år.




Ca 12 stk.

425 g hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
2 ts finrevet appelsinskall
150 g smør
125 g friske blåbær
75 g sukker
2 1/2 dl kulturmelk

Bland mel med bakepulver, salt og appelsinskall. Hakk det kalde smøret i biter og jobb det inn i melet til det blir grynete. Vend blåbærene i sukkeret og tilsett dem i deigen. Hell til slutt over kulturmelk og samle deigen. Klap den ut til en ca. 2 cm tykk plate og stikk ut scones fra deigen ved å bruke en kopp eller lignende.

Stikk ut ca 12 sirkler og sett dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Pensle med litt kulturmelk. Ønsker du en enda søtere overflate kan du drysse over litt melis. Sett stekeplaten midt i forvarmet ovn på 220 grader og stek ca. 15 min.

Server scones lune eller avkjølede - evnt. med litt smør, krem eller cremefraiche.







4 kommentarer:

  1. Nammenam -de både så og hørtes farlig gode ut! Tror kanskje jeg må prøve å lage de i helga:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er ikke akkuratt slankekost nei..men en gang i blant kan vi godt unne oss en liten godbit, eller hva?:))

      Slett
  2. Hello Anne,
    These look delicious! I love scones (and blueberries) but I've never tried to make them. I'm going to try your recipe, and hope it will be easy and taste as good as they look in your picture ♥
    Dawn

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Dawn,
      How nice to hear from you!:) Yes, these scones are easy to make and tast lovely, you should try them. Blueberries are one of my favorite berries:))
      Have a great day!
      Anne Karin

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...