Sider

onsdag 26. september 2012

God gammeldags fiskegrateng


Er det ikke bare deilig at noen retter forblir i sin opprinnelse, slik som f.eks. mormors hjemmelaget fiskegrateng.. Vi prøver nye retter, legger til og trekker  fra, men enkelte retter er bare best i sin opprinnelige form.

Denne fiskegratengen kan gjerne lages på fiskerester men er dog best med lys fisk. Enkel, smakfull og sunn hverdagsmiddag for hele familien. Spis fisk og hold deg frisk!


 - 400 g lys fisk (jeg bruker kun sei)
- 2 dl makaroni
- 3 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 1 ts salt
- 1/2 ts malt muskat
- 2 dl revet gul ost
- 3 egg
- 1 dl strøkavring

Start med å sette ovnen på 200 grader mens du koker fisk og makaroni.
Smelt smøret i en gryte og rør inn litt og litt mel om gangen. Spe på med melk mens du rører godt så det ikke klumper seg. Når melken er rørt i tilsetter du i salt og muskat og deretter ett og ett egg om gangen, og til sist osten. Hold igjen litt av osten til topping viss du ønsker det.

Rensk fisken for ben og del den opp i mindre biter. Tilsett både fisk og makaroni og hell alt over i en ildfast form. Dryss over strøkavring og litt revet ost på toppen.
Stek på nederste rille i ovnen i 30-40 min.

3 kommentarer:

 1. Hallå
  Så godt at du har en matblogg Anne Karin!
  En god trygghet at jeg bare kan gå inn her og slå opp :-). Du er jo helt enorm, utrolig at du ikke har valgt kokkeyrket, du er kjempedyktig. Fiskegratengen skal prøves garantert, har en tendens til å plukke med meg Findus sin, er bare ikke det samme som hjemmelaget, men så har du meg da som ikke er så glad i å lage mat..
  Ha en flott kveld Anne Karin.
  Godklem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo:)
   Tusen takk, så kjekt å høre!:) Ja denne må du prøve. For det første er det så utrolig enkelt, og for det andre smaker det man lager fra bunnen av alltid mye bedre og er mye sunnere.
   Ha en flott dag du også Mette.
   Godklem tilbake

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...