Her i huset er vi veldig glad i suppe hele året i gjennom. Men på høsten og om vinteren, varmer den ekstra godt. Denne nydelige brokkolisuppen passer perfekt å komme hjem til etter en utflykt, eller hvorfor ikke ta den med på en termos og nyte den ute i det fri..?!
Det er ingen tvil om at suppe laget fra bunnen av er det beste og det sunneste. Det tar mye mindre tid enn du tror. Brokkolisuppen har jeg funnet i et av mine favorittblad som er Maison Mat og Vins september utgave. Prøv den du også, jeg garanterer at den faller i smak.4 porsjoner
-400 g brokkoli, skjært i biter
- 75 g soltørkede tomater i olje
- 2 ss olivenolje
- 25 g smør
- 1 løk, skrelt og hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakkede
- 1 ts knust chili/-eller en liten klype tørkede chiliflak
- 1 l kyllingbunljong
- evt. 8-12 skiver bacon, gjerne røkt

Hell i kyllingbuljongen og la det hele småkoke ca. 10 min.
I mens steker du bacon og tørker av dem på et kjøkkenpapir slik at du får sprøe og gode baconstykker.

Server med sprøstekte bacon og en kvast persille og nyt denne deilige suppen.
Bon apetite!
Kan ikke huske å ha smakt en eneste suppe som jeg IKKE liker.. Denne var veldig rik på smak, kjempe god med andre ord!:)
SvarSlett