Sider

lørdag 29. september 2012

Nydelig brokkolisuppe på 1-2-3Her i huset er vi veldig glad i suppe hele året i gjennom. Men på høsten og om vinteren, varmer den ekstra godt. Denne nydelige brokkolisuppen passer perfekt å komme hjem til etter en utflykt, eller hvorfor ikke ta den med på en termos og nyte den ute i det fri..?!

Det er ingen tvil om at suppe laget fra bunnen av er det beste og det sunneste. Det tar mye mindre tid enn du tror. Brokkolisuppen har jeg funnet i et av mine favorittblad som er Maison Mat og Vins september utgave. Prøv den du også, jeg garanterer at den faller i smak.

4 porsjoner
-400 g brokkoli, skjært i biter 
- 75 g soltørkede tomater i olje
- 2 ss olivenolje
- 25 g smør
- 1 løk, skrelt og hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakkede
- 1 ts knust chili/-eller en liten klype tørkede chiliflak
- 1 l kyllingbunljong
- evt. 8-12 skiver bacon, gjerne røkt

Smelt smør sammen med olivenolje i en gryte. Surr løken i 5 min. til den blir myk. Hell av oljen på de soltørkede tomatene og hakk dem opp i småbiter. Tilsett soltørkede tomater, chili og hvitløk halvparten inn i steketiden på løken og rør godt mens det steker den siste tiden. Bland så inn brokkolien og tilsett litt salt. Rør og vend mens det fortsetter å steke et par minutter til.

Hell i kyllingbuljongen og la det hele småkoke ca. 10 min.
I mens steker du bacon og tørker av dem på et kjøkkenpapir slik at du får sprøe og gode baconstykker.

Her velger Maison Mat og Vin å kjøre suppen til purè med en blender, det gjør ikke jeg. Jeg syns konsistensen og litt bit av ingrediensene er godt slik det er. Med å kjøre suppen i en blender får man en tykkere suppe. Liker du ikke å sette tennene i grønnsakene, kan du kjøre den til purè.

Server med sprøstekte bacon og en kvast persille og nyt denne deilige suppen.

Bon apetite!

1 kommentar:

  1. Kan ikke huske å ha smakt en eneste suppe som jeg IKKE liker.. Denne var veldig rik på smak, kjempe god med andre ord!:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...