Sider

fredag 12. oktober 2012

Ceviche av reker og Mia CavaDenne nydelige rekeretten kan nytes enten som forret eller på små ristede toast som en aperitif til dine gjester. I denne retten har jeg brukt Gourmeten. no sin olivenolje Lirys fra Italia, som har en elegant, kraftig aroma av nyslått gress, mynte, salvi og basilikum. Perfekt til blant annet salater og skalldyr.

4 porsjoner
200 g reker, uten skall
2 fedd hvitløk, finhakket
200 g cherrytomat, finhakket
2 dl friske urter, finhakket
Saften av en halv sitron
0,5 dl pinkjerner, risted
150 g fetaost, i terninger
0.75 dl olivenolje
salt og pepper

Finhakk hvitløk, cherrytomater og urter og bland sammen i en bolle sammen med rekene og fetaosten. Rist pinkjernene på pannen til de blir gylne, ikke brente og hell over i rekene. Klem saften av en halv sitron over blandingen og smak til med salt og pepper. La blandingen stå i kjøleskapet en times tid, så smaken får satt seg. Hell over olivenolje rett før servering og vend den godt inn.

Vintips
Bildet er lånt av M. Gundersen
Server gjerne retten sammen med Mia Gundersens egen cava, Castilla Perelada fra Spania. En deilig brut Cava som nå fås på 10 vinmonopoler i Norge. Som Mia selv sier: " I Spania er cava bobler til folket. Det er en folkelig utgave av champagne, og det liker jeg godt. Uansett hva man ønsker å feire, kan det gjøres til en fornuftig pris, sier hun". Les mer her. Vi har selvfølgelig testet cavaen og gir som alle andre en terningkast 6. En deilig tørr vin med frisk ettersmak, og små fine bobler som hever smaken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...