Sider

onsdag 24. oktober 2012

Kjøttboller og pastasaus


En enkel og god hverdagsmiddag behøver ikke være så avansert. Hjemmelaget kjøttboller og pastasaus er et yndet måltid for store og små. Et måltid barna vil elske å hjelpe til med å tilberede.

Her har jeg laget en mild og god variant som lett faller i smak hos de minste. Og skulle det være noen til overs, ja så passer det ypperlig i matboksen til skolen dagen derpå!

Jeg syns kjøttdeigen blir best i smak og konsistens dersom man sper den ut på god gammeldags måte. Da bruker jeg både egg, mel, potetmel, melk, vann og krydder og kjøttdeigen får dermed en myk og fin konsistens som barna liker godt.

4 porsjoner

- 500 g køttdeig
- 1 egg
- 3-4 ss hvetemel
- 1 ts potetmel
- 2 ss melk
- 1-2 dl vann
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
- ca. 60 g revet parmesan

La barna få være med å måle opp diverse ingredienser og start med å blande inn egget, deretter mel og potetmel. Potetmel bruker man for å binde saften i kjøttdeigen under stekingen. Tilsett melk og vann og til sist revet parmesan. Pass på at alt er godt blandet. Kjøttdeigen skal ha en litt bløt og seig konsistens, men ikke flytende. Syns du den virker for "tørr", sper du på med litt mer vann.

Bruk en teskje til å forme små kuler og brun dem først litt på en forvarmet stekepanne. Når kjøttbollene har fått en fin gylden farge, skrur du temperaturen litt ned og ettersteker noen minutter mens du vender kjøttbollene slik at de blir gjenomstekt. Dette syns barna er gøy å være med på.

Server kjøttbollene sammen med hjemmelaget pastasaus og ønsket pasta.
Oppskrift på hjemmelaget pastasaus finner du her.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...