Sider

onsdag 14. november 2012

Foie gras med spinat, cocktailbær og karamell


Foie gras er og blir fantastisk! Og blir jeg servert dette er jeg i himmelen!

"Foie" betyr lever, og "gras" betyr fett og uttales "foa gra" Du kan enten tilberede den fra rå tilstand, eller kjøpe den ferdig behandlet, slik jeg viser i dag. Dagens foie gras fås hos Gourmeten.no og er en foie gras av topp kvalitet. Stykket er skjært ut av et helt leverstykke og behandlet så lite som mulig. Konsistensen er fast, fargen rødbrun og smaken delikat men likevel med litt kraft. Jeg har valgt å servere den med cocktailbær og karamell som forrett.

4 personer
1 glass foie gras (130 g)
4 små toast
150 g fersk spinat
1 hvitløksfedd
 
1 glass cocktailbær (kirsebær)
2 ss sukker
1 ss god balsamico
2 ss rødvinseddik
1 ss smør
2 ss hakket gressløk
Salt og pepper
Smør eller olje til steking

Spinatseng:Start med å lage en seng av spinat. Varm opp en stor panne med litt olje eller smør. Tre en hvitløksfedd på en gaffel og rør om spinaten med gaffelen. Hvitløksfedden setter god smak på spinaten. Straks spinaten har klappet sammen legges den porsjonsvis på hver sin tallerken. Strø litt salt og nykvernet pepper på.

Karamell:
Smelt sukker i en kaserolle og tilsett smør. Rør smøret godt inn i sukkeret og tilsett rødvinseddik og balsamico. Tils sist vender du cocktailbærene godt rundt i karamellen. Pass på varmen da karamellen lett kan bli brent.

Fordel foie gras på de fire tostene og legg dem på sengen av spinat. Klipp gressløk og strø over. Drypp til sist karamellen rundt toasten med foie gras.

En fantastisk forrett nå som det nærmer seg jul og julebord!

Vil du lese mer om hva Gourmeten.no har å by på, kan du gå inn HER.

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...