Sider

lørdag 10. november 2012

TynnribbeDet er mange forskjellige måter å forberede ribbe på, og svoren er vel den de fleste av oss krangler mest med. Da tynnribbe har bra med fett er potensialet for en saftig og smakfull stek nesten alltid et faktum.

Som regel er tynnribba skåret og rutet opp hos slakteren, viss ikke må du gjøre denne jobben selv. Bruk en skarp kniv og rut opp svoren i firkanter, skjær helt igjennom fettet, men ikke inn i kjøttet.

Legg ribba med svoren ned i en stekeplate. Fyll på vann til svoren er dekket og sett kjølig natten over. Tidlig om morgenen tørker du ribba godt av med kjøkkenpapir og krydrer godt med salt og pepper. Gni krydderet godt inn mellom rutene og spar ikke på krydderet. La ribba stå og godgjør seg de neste timene inntil den skal i ovnen.

Skru ovnen på 230 grader. Legg ribba på et stekebrett med en ball av folio under seg eller en dyp tallerken, så den ligger som en bue med svoren opp. Da renner fettet nedover ribba og sørger for at svoren blir sprø. Hell 4-5 dl vann i stekebrettet, mindre viss du bruker mindre form, og dekk med aluminiumsfolie. Stek nå ribba i 45 minutter. Fjern så aluminiumsfolie og skru ned varmen til 200 grader. Stek videre 2 x 45 minutter.

Nå skulle ribba få en god og sprø svor. Viss du har problemer kan du skru på grillen et par minutter, men under konstant oppsyn da svoren lett kan bli brent. Ta ribba ut av ovnen og la den stå og hvile en halvtime. Ikke dekk den for mye til, da blir svoren seig og kjip..

Server med kokte poteter, surkål, gulrøtter og rosenkål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...