Sider

torsdag 1. november 2012

Stekt biff med lun, pikant tomatsalsa og balsamico


I matbladet Mat & Venner finner du mange gode tips, blant annet denne delikate biffretten som jeg har toppet med en balsamico av ypperste kvalitet.

Jeg tror jeg tør å påstå at dette må være min hittil beste biffmiddag. Tilbehøret her er bare så nydelig i seg selv, og sammen med den møre indrefileten ble det som å være på den fineste restaurant.

Det er ingen tvil om at gode ingredienser gjør suksess. Balsamico sausen som er brukt her er lagret på trefat av eik, kastanje og kirsebær i hele 8 år og gir en helt fantastisk smak til både tomatsalaten og indrefileten. Balsamico sausen kan du lese mer om hos Gourmeten.no.

1 porsjon
- 1 biff ca. 200 g
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts nykvernet pepper
-1 ss solsikkeolje

Varm stekepannen og ha i solsikkeoljen. Krydre biffen og stek den 3-4 minutter på hver side (kommer litt ann på tykkelsen) på middels varme for å få en medium stekt biff. Et godt tips er alltid å la kjøttet ligge på kjøkkenbenken og bli romtemperert en halvtime før steking. Da beholder man mer av den gode kjøttsaften under stekingen. Ta den av pannen og la den hvile på en tallerken.

Pikant tomatsalsa:
- 1 ss olivenolje, extra virgin
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 ts rød chili, hakket
- 100 g cherrytomater
- 1 ss basilikum, hakket
- 1/4 ts salt
- 1 ss balsamico

Bruk en olivenolje av god kvalitet i pannen sammen med hakket sjalottløk og hakket chili. Fres i et par minutter. Tilsett delte cherrytomater og stek ytterligere et minutt. Tilsett basilikum og smak til med salt.

Legg den lune tomatsalaten på toppen av biffen og hell balsamico over biffen ved servering.

Vintips:
Denne gang gikk valget på den italienske Campolieti Ripasso 2009. En nydelig overraskelse som byr på fantastisk smak til en utsøkt pris. 128,- på polet.

2 kommentarer:

 1. Hei Snupp!!! Hater balsamico, men dette ser skikkelig digg ut!!! Tomat og biff er bare snadder spør du meg;-) Håper alt er er bra med deg og dine! Stoooor kos fra Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ida!
   Så hyggelig å høre fra deg!:)Jeg tror at akkurat denne balsamico sausen som er så myk og fin på smak, ville gått ned med nytelse, selv for deg:) Men biff og tomat i seg selv er jo bare digg ja!:)
   Stoooor kos tilbake!

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...