- 150 g mykt smør
- 200 g sukker
- 2 eggeplommer
- 1 ss lys sirup
- 1/2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- ca. 300 g hvetemel
- eggehvite til pensling
- perlesukker og hakkede mandler/nøtter til pynt
Rør smør og sukker hvitt. Det er smart å romtemperere smøret på forhånd. Bland inn resten av ingrediensene.
Elt deigen i sammen og del den i 6 like store emner. Trill ut til pølser og legg på bakepapirkledd stekebrett. Trykk hver enkelt lengde til flate stenger.
Stek midt i stekeovn på 175 grader i 10-12 minutter.
Skjær stengene opp på skrå mens de ennå er varme. Legg dem til avkjøling på et bakepapir på rist. De bør være helt kalde før de puttes i en kakeboks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar