Sider

torsdag 13. desember 2012

Brune julepinner - for store og små

 
Brune julepinner er også en av kakesortene som er populære hos oss. De er enkle å lage og like populære hos liten som stor.

- 150 g mykt smør
- 200 g sukker
- 2 eggeplommer
- 1 ss lys sirup
- 1/2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- ca. 300 g hvetemel
- eggehvite til pensling
- perlesukker og hakkede mandler/nøtter til pynt

Rør smør og sukker hvitt. Det er smart å romtemperere smøret på forhånd. Bland inn resten av ingrediensene.

Elt deigen i sammen og del den i 6 like store emner. Trill ut til pølser og legg på bakepapirkledd stekebrett. Trykk hver enkelt lengde til flate stenger.
 
Pensle med egg og dryss på mandler eller nøtter og til sist perlesukker.

Stek midt i stekeovn på 175 grader i 10-12 minutter.

Skjær stengene opp på skrå mens de ennå er varme. Legg dem til avkjøling på et bakepapir på rist. De bør være helt kalde før de puttes i en kakeboks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...