Sider

onsdag 19. desember 2012

Delfiakake


Delfiakake er en deilig sjokoladekake, men veldig mektig. I år har jeg laget den med lys sjokolade i stedet for mørk.

- 3 plater lys kokesjokolade
- 6 ss kaffe
- 1 1/2 pk delfiafett
- 4 egg
- 4 ss sukker
- 1/2 pk. mariakjeks
- ca. 200 g marsipan
- 6 stk sukrede gelèstenger

Kle en 1 1/2 l stor smurt brødform med matpapir.

Smelt sjokoladen i vannbad og tilsett kaffe.
Smelt delfiafettet over svak varme. Visp eggedosis av egg og sukker. Tilsett sjokoladen i eggedosisen og bland godt sammen. Rør inn litt og litt av delfiafettet mens du stadig rører om. Visp til jevn røre.

Hell røren lagvis sammen med mariakjeks, marsipan skåret i skiver og sukrede gelèstenger i brødformen. Sett kaken kaldt til den stivner. Kan fryses, men holder seg lenge når den oppbevares i kjøleskapet.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig god jul! Takk for følget så langt,  og på gjensyn i 2013. Nå tar jeg juleferie:)



4 kommentarer:

  1. Hørte i ettermiddag at delfiakake er super til rødvin. Derfor blir det delfiakake hos oss også i år

    SvarSlett
  2. Anne,
    Just stopping by to wish you and your family a Merry Christmas! And, all the best for a Happy New Year, too! These holiday recipes look delicious!
    Dawn

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you so much Dawn!:) Hope you had a beautiful christmas together with your loved ones. We have been in Denmark this christmas and have just arrived back home. Now we are preparing for new years evening celebrating with good friends. Happy New Year!:))

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...