Sider

tirsdag 15. januar 2013

Ceviche av salma med mango og avocadosalsaInspirasjon til denne forretten fikk jeg hos Trines Mektige Matblogg. Ikke bare så den lekker og fristendes ut, men også veldig enkel å lage, den måtte testes..

Når man drypper lime og sitron over salma laksen, "koker" den i syren og blir laminert. Dette kalles en ceviche på fagspråket. Det gir en ekstra frisk smak på laksen som passer ypperlig sammen med en god salsa laget av blant annet mango og avocado. En nydelig blanding av salt, sterkt og surt.

Til 4 personer:

- 300 g salma laks
- saften av 1 lime
- noen dråper sitron
- 1/2 stk moden mango
- 1 stk avocado
- 1 stk vårløk
- 1/4 rød chili
- 1/4 stk rød paprika
- 1 ts fersk revet ingefær
- 1 ss olivenolje
- salt og nykvernet pepper
- frisk eller tørket koriander til pynt


Start med å skjære opp mango og avocado i biter og vårløk i små ringer og ha i en bolle. Drypp over litt lime så ikke avocadoen blir brun på fargen. Chili hakkes i små biter. Bland sammen og hell over olivenolje. Tilsett revet ingefær og koriander og smak til med salt og nykvernet pepper. Salsaen kan gjerne lages noen timer før servering, vent i så fall med å tilsette avocadoen til rett før servering da den blir brun på fargen viss den står for lenge.

Skjær laksen opp i skiver og legg 6-7 skiver på hver tallerken. Drypp over noen dråper lime og sitron og la det stå og "koke" 5 minutter. Legg salsa over salaten. Server gjerne litt soyasaus ved siden av.

1 kommentar:

  1. Hva slags drikke serveres til ceviche av salma med mango og avocadosalsa?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...