Da "dinmat.no" fristet med hjemmelaget tomatsuppe fra Ryfylke i dag, var jeg ikke vanskelig å be..
Oppskriften til Kokk Frode Seelvåg bærer til langt over mål, og er en av de beste jeg/vi noen gang har smakt. I tillegg er den super enkel å lage!
- 500 g cherrytomater
- 3 stk sjalottløk
- 2 stk hvitløksfedd
- 1 stk selleristang
- 1 ss tomatpurè
- 5 dl grønnsakskraft
(eventuelt vann og grønnsaksbuljong)
- 1 ss frisk timian
- 2 dl fløte
- kayennepepper
- salt
- egg
Del tomatene i to. Hakk sjalottløk og hvitløksfedd i små biter. Skjær selleristang i biter. Surr grønnsakene, løk, hvitløk og tomatpurè i en gryte i noen få minutter.
Tilsett grønnsakskraft og la det småkoke i 30 minutter inntil suppen starter å tykne. Tilsett fløte og kok opp.
Kjør stavmixeren igjennom til alle grønnsaker er blitt flytende.
Smak til med kayennepepper og salt.
Server med nykokte egg og ferskt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar