Sider

tirsdag 8. januar 2013

Svinekoteletter, fullkornspasta, cherry tomat, oliven og kapers - en fullverdig enkel og smaksrik hverdagsmiddag


Svinekotteletter er en enkel og grei middag i hverdagen og kan tilberedes på mange måter.

Her har jeg enkelt og greit servert stekte svinekoteletter med en enkel fullkornspasta blandet sammen med cherrytomater, kapers og sort oliven. Pastasalaten er dynket med den fantastiske olivenoljen "Fruitè Vert Castelines" fra Gourmeten.no som setter en ekstra god og fuktig smak. 

4 porsjoner:
- 4 stk koteletter
- salt og pepper
- smør/-olje til steking

Pasta salat:
- 300 g fullkornspasta
- 150 g cherrytomater
- 1 lite glass sort oliven
- 1 dl kapers
- god olivenolje
- salt og pepper

Kok pasta som anvist på pakken. Skjær tomatene i to og bland dem med oliven og kapers. Bland tomatblandingen sammen med pasta. Dynk godt med en god olivenolje og bland sammen. Pasta suger til seg oljen og setter er en fantastisk god smak. Les mer om olivenoljen jeg bruker fra Gourmeten HER. Krydre salaten med salt og pepper etter behov.


Hos oss er det delte meninger om fettranden skal fjernes før eller etter steking. Jeg selv foretrekker å steke med fettranden på da dette gir ekstra god smak, og heller skjære den bort i etterkant. Mann og barn ønsker fettranden skåret bort før steking. Krydre kotelettene med salt og pepper (og la dem gjerne være romtemperert før du starter stekingen) og stek dem raskt på sterk varme et par minutter på hver side. Etterstek på lavere varme i ca 2-3 minutter på hver side.

Server de nystekte kotelettene sammen med fullkornspasta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...