Sider

mandag 7. januar 2013

Karrysuppe med kyllingkubber og Røros flatbrød




Denne deilige og smaksrike suppen passer godt om vinteren. Jeg fikk den servert første gang hos en venninne og innførte den straks i egen husholdning.

Suppe er utrolig enkelt å lage selv. Det tar kort tid og er mye rikere på smak enn helfabrikat. Denne kan du enten servere som middag, lunsj eller til forening med venninner. Du kan erstatte kyllingkubber med kyllingfilèt, legge til eller trekke fra, alt etter smak og behag.

4 porsjoner:
- 2 stk store purreløk
- 1 stk gul løk
- 1 stor rød paprika
- 2 ts karry
- 2 ts paprikapulver
- 2 ts knust chili
- 1 l vann
- 2 stk hønsebuljongterninger
- 1 liten boks mais
- 3 dl creme fraiche
- 1 kg kyllingkubber/- eller 4 stk kyllingfilèt

Skjær purreløk og gul løk i ringer og paprika i strimler. Fres på pannen eller direkte i gryten til løken blir myk. Løken blir søtere og fyldigere på smak om du tar deg tid til å langsteke den på middels varme. La den gjerne steke i 10-15 min.

Tilsett karry, paprikapulver og knust chile og rør godt. Hell over buljongvann og la småputre noen få minutter. Tilsett til sist mais og creme fraiche og rør ut.


Kyllingkubber krydres etter smak, jeg bruker ofte barbequekrydder. Stekes på 190 grader midt i ovnen ca. 20 minutter.

Server suppen med kyllingkubber og Røros flatbrød, eller brød om ønskelig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...