Sider

torsdag 14. juli 2011

Laks i Wok

 

Vi er en "fiskeglad" familie og bruker mye fisk til middag.  Denne oppskriften på en rask og enkel  fiske-middag fant jeg igjen hos matprat.no.

Du trenger:

600 g laksefilet i terninger
4 stk vårløk i skiver
1 stk rød paprika i strimler
1 stk rødløk i båter
3 båt finhakket hvitløk
4 stk frisk sjampinjong i båter
4 stk rød cherrytomat delt i to
1 boks hermetiske bambusskudd

Marinade til laksen 
3 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 ss revet frisk ingefær
4 ss olje til steking

Woksaus:
½ dl soyasaus
1 dl fiskebuljong (utblandet)
½ ts maisstivelse (maizena)


1. Mariner lakseterninger i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.
2. Stek fiskebitene til de er gylne på alle sider. Legg til side.

3. Wok alle grønnsakene på høy varme i noen minutter. Legg fiskebitene tilbake i woken.
4. Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell denne over retten.
Server med kokt ris.



Konklusjon
Har du lyst på en rask, enkel OG smakfull middag er dette retten for deg. Super enkel å lage å trenger heller ikke lang tid. Smaken var nydelig pga av den gode marinaden til fisken, og ikke minst den smakfulle woksausen. 
Her ble den godt mottat og karakteren ble hele 8!  

2 kommentarer:

  1. Jeg får helt vann i munnen! Nydelige bilder! Vi spiser også mye fisk! Bruker Salma laks til alt, - også thai inspirerte retter med ingefær og kokoskrem. Vi reiser på ferie i helgen, så denne retten blir først prøvd ut når vi er tilbake. Ser frem til flere fristelser!
    Klem, Anniken :)

    SvarSlett
  2. Mmm.det så godt ut..Laks er jo så godt og det er jo wok også..Så denne må jeg prøve:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...