Sider

tirsdag 6. september 2011

Oksemørbrad med parmaskine

(I mangel på eget bilde har jeg fotografert fra oppskriftsboken min)

Du trenger:
(6 personer)

1,2 kg oksemørbrad eller indrefilèt
25 g smør
2 ts tørket rosmarin
70 g parmaskinke eller annen skinke
4 dl oksebuljong

Dette gjør du:

Smør kjøttet med smør og dryss med rosmarin.
Legg parmaskinke omkring kjøttet og legg det i et smurt stekefat.
Still det i ovnen på 225 grader i 15 min.
Hell buljong over og fortsett stegingen ca. 20-30 min
eller til steketermometeret viser 58-62 grader.

Sett kjøttet til hvile under folie mens du lager sausen.

(Jeg har her laget til 10 personer, derfor noe mer kjøtt enn grunnoppskiften)
Saus:

1 finhakket sjalottløk
2 ss cognac
2 dl rødvin
1 ss tomatpurè
1 ss maisstivelse evnt. brun sausjevner
Stekeskyen
Salt og Pepper

Slik gjør du:

Hakk sjalottløken i små biter. Ha løk, cognac og rødvin i en gryte og kok ned til halve.
Hell i stekeskyen og tomatpurè og kok det litt ned.
Smak til med salt og pepper og jevn ut sausen med sausjevner.

Tilbehør:
Potetmos

1 1/2 kg poteter
2 dl fløte
3 ss olivenolje
75 g parmesanost
Salt og Pepper

Kok potetene og mos dem. Rasp opp parmesanost og tilsett øvrige ingredienser og mos godt.

Bønner og hvitløksfedd i krydder

Kok 750 g bønner og bland med 1/2 glass/50 g hele hvitlødsfedd i krydderolje.



Denne retten er ikke en ny rett for oss. Jeg lærte å lage den da vi bodde i Danmark for mange år siden. Den tar litt tid å lage men er ALLTID bankers! Utrolig smakfull og delikat rett å servere til gjester. Denne MÅ prøves!

Bon apetite!

1 kommentar:

  1. Mmm..dette så utrolig godt ut:) Skulle gjerne blitt servert dette ja. Flinka:)
    Klem

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...