Sider

torsdag 20. oktober 2011

Innbakt pannekake


Du behøver:

Pannekakerøren:

6 egg
5 dl hvetemel
5 dl melk

Innmat:

Ca 600 gr kjøttdeig
1 løk
3 ss tomatpurè
2 dl buljongkraft
1 pk bacon
1 boks sjampingnon
1/2 rød paprika
Frisk persille
Revet ost
Salt og pepper

Nå skal jeg geleide deg gjennom steg for steg..

Still komfyren på 225 grader mens du lager pannekakerøren. Den lager du på følgende måte:

Hell melet i en bolle og tilsett melk mens du rører. Ikke bruk all melken med det samme. Pisk eggene sammen i en egen bolle og hell over den tykke røren og rør sammen.
Hell i resten av melken og rør til det er fri for klumper.
Røren skal være litt tynnere i konsistensen enn den vanlige pannekakerøren bruker å være,
Så viss du trenger mer enn 5 dl melk, fyller du bare i litt til.

Smør stekeplaten godt inn. Jeg bruker formfedt da dette er enkelt og raskt.
Hell røren oppi stekeplaten og sett inn på midterste rille i ovnen i 25 min.


Mens røren stekes i ovnen lager vi innmaten.

Hakk løken i småbiter og stek litt på pannen før du tilsetter kjøttdeigen.

Etter at du har stekt løken i et par minutter tilsetter du kjøttdeig og steker litt til. Pass på at du hakker opp kjøttdeigen i småbiter. Stek i ca 5 min.

Nå tilsetter du 3 ss tomatpurè og 2 dl oksebuljong og lar dette koke ut.

Hakk bacon og paprika i biter og bland sammen med sjampingnon og kjøttdeigen. Stek videre på svak varme et par minutter. Skru av platen. 




Nå er røren sannynsligvis ferdig stekt. Pannekaken skal ha en myk og bøyelig konsistens, og se slik ut:



Hell fyllet på midten av pannekaken.


Brett hjørnene inn mot midten og fest med kjøkken nåler eller tannstikker.


Strø på revet ost og frisk persille


Sett inn i midterste rille på stekeovnen og stek til osten er smeltet, 10-12 min.



Simsalabim!

Skjær opp "kakestykker" og server med en grønn salat.
Dette er SNADDER!



Bon apetite!

5 kommentarer:

  1. Jeg dåner......åh....dette var Guri-mat!!!

    SvarSlett
  2. Mmm..dette så fantastisk godt ut:) Takk for at du deler oppskrift og forklarer så fint:)
    Klem

    SvarSlett
  3. Kjempeide! Dette skal proves i helgen!

    SvarSlett
  4. Nam,nam...må prøves!

    God helg.

    Klem Hege-mamma til 3

    SvarSlett
  5. Kan eg laga pannekaka ferdig før gjestene kjem og berre setja den i ovnen att med ost på litt før me skal eta?

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...