Sider

onsdag 5. oktober 2011

Kyllingsuppe med røde linser og Chili

På en sur og kald og høstdag som den vi har hatt i dag, passer det utmerket med
en varm suppe som river litt. Selve grunnoppskriften har jeg fått fra Trine Grung
som blogget denne for en tid tilbake. Jeg har forsåvidt også blogget denne
på min blogg Hverdagslivet, men syns den fortjener en plass
her på Mat og Vin bloggen også!


Du behøver:

4 stk. kyllingfilèt
1 pk. røde linser
1 løk
3 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske hakkede tomater
1 l vann
2 stk. hønsebuljong terninger
3 ts knust chili
Salt og Pepper


Slik gjør du:

Start med å skjære kyllingfilètene i små terninger. Krydre kjøttet med ønsket krydder som f.eks. grill krydder og stek bitene til de blir hvite. Legg bitene over på en tallerk.

Skjær løk og hvitløk i små biter og stek dem i en gryte til løken blir blank. Tilsett hakkede tomater, vann og hønsebuljong og la koke noen få minutter.

Tilsett chili, linser og kjøtt og smak til med salt og pepper, og la suppen koke et par minutter.


Noen ganger sper jeg på med litt fløte for å avrunde smaken. Da blir den ikke fullt så
sterk, og heller ikke så sund som den i utgangspunktet er.

Trine Grungs oppskrift er ikke helt lik denne, se hennes oppskrift HER.
Jeg liker bedre linser i stedet for hvite bønner f.eks. Men her er det bare
å putte i akkuratt hva du måtte ønske.

Suppen er en "inner10`er" hos oss!



Bon aptetite!


3 kommentarer:

  1. Mmmm..denne både så og hørtes veldig god ut:) Denne må jeg prøve i løpet av høsten:)
    Takk for at du deler:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Hei.
    Denne har jeg laget til både middag og forening flere ganger og den har blitt en slager hos oss.
    Jeg bruker kikerter, forresten.
    Et stort pluss er at den er rask å lage, og lett å variere.
    I foreningen brukte jeg litt ekstra chili + fløte.
    Til hverdags bruker jeg litt mindre chili og tenåringen spiser med god appetitt.
    Anbefales !
    Klem:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...